Slechte ronde voor teams WSG

WINTERSWIJK - In de achtste ronde van de landelijke competitie is schaakclub WSG 1 hard onderuit gegaan in het cruciale duel tegen Apeldoorn 2. Het werd maar liefst 7-1 terwijl de teams op papier min of meer gelijkwaardig waren.

Alleen Tom Officier en Gerard Harbers, laatstgenoemde zelfs tegen de op papier sterkste tegenstander, scoorden een half punt. Om degradatie in de laatste ronde nog te ontlopen moet echt alles meezitten voor de Winterswijkse schakers. Voor WSG 2 geldt hetzelfde. In de voorlaatste ronde werd met 6-2 verloren van ZSG. In Zwolle speelde het team zeker een goede wedstrijd, maar de 1500 punten ratingverschil bleken niet overbrugbaar. Invaller Oscar Wamelink deed het prima met een keurige remise. Ook Dick Boogaard speelde een fantasievolle partij die na kansen over en weer in remise eindigde. Hennie Meijer wist een paar pionnen op te rapen en uiteindelijk de winst binnen te halen. Ook op enkele andere borden waren er kansen, maar kwam het klassenverschil toch nog bovendrijven.
WSG 3 is al klaar met de competitie en die was sportief geen succes. In het Noord-Brabantse Vianen was de tegenstander op papier helemaal niet veel sterker, maar het werd wel 5½-2½. Stefan Telöken, Joachim Musholt en Gerard Klein Langenhorst speelden remise, André Houwers won zijn partij. Daar bleef het bij, al had Henk te Brinke zeker uitzicht op meer. Wel succes was er voor het viertal. Dat boekte in Enschede tegen Max Euwe zijn eerste zege, maar dat bracht het team in de uiterst spannende klasse meteen op de tweede plaats met serieus uitzicht op de titel. Daan Slager en invaller Rob Voogd wonnen, Jan Willem Klein Poelhuis sleepte een remise uit het vuur.

Meer berichten