De beste voorbereiding op een fietstocht in de regio Winterswijk

De regio Winterswijk is een unieke regio welke veel wandelaars en fietsers trekt. Dit komt mede door de afwisselende omgeving, de rijke historie en de prachtige natuur. Ook ligt Winterswijk vlak naast de grens, waardoor je zelfs een dag in Duitsland kunt fietsen. In dit artikel lees je tips om je goed voor te bereiden op een fietstocht in deze regio, en welke leuke bezienswaardigheden rond Winterswijk zijn te vinden.

Wil je ook een transportfiets (fiets met een voorrek)? Kijk dan hier.

Voorbereiden op alle weersomstandigheden
Tijdens een fietstocht in de regio Winterswijk, wil je net zoals in andere plaatsen in Nederland, altijd extra kleding tot je beschikking hebben. Zelfs als het lekker weer is en de voorspellingen goed zijn, kan het in de avond snel afkoelen. Daarnaast weet je nooit wanneer er onverwacht toch een regenbui over komt. Zorg dus dat je altijd warme en waterdichte kleding mee hebt, maar ook dat je makkelijk wat uit kan trekken wanneer het overdag te warm is.

Leuke plekken om langs te fietsen
Misschien wel de bekendste trekpleister van Winterswijk, is de Steengroeve. De Steengroeve ligt op slechts een paar kilometer afstand van Winterswijk, en is zeer indrukwekkend om te zien. De Steengroeve is ook goed te combineren met andere bezienswaardigheden, zoals Wijngaard Hesselink ten noordoosten van Winterswijk. De wijngaard is zeker leuk om te bezoeken, waarbij er ook rondleidingen worden gegeven.

In bijna alle richtingen van Winterswijk zijn bossen te vinden waar soms ook rivieren doorheen lopen. Als liefhebber van natuur of van historie ben je in Winterswijk dus op de juiste plek. Daarnaast zijn er meer dan genoeg kleine dorpen en weilanden om doorheen te fietsen. In de stad zelf zijn verschillende musea te vinden, zoals het Belevenismuseum Winterswijk, Museum Fabriek, Villa Mondriaan en Museumwerkplaats – Transit Oost.

Goede planning
Een goede planning is, zoals bij alle fietstochten, erg belangrijk. Zeker in de omgeving rond Winterswijk, zijn er gebieden waar je lange tijd geen dorpen tegen komt. Daarom is het belangrijk om voldoende water mee te nemen, zodat je onderweg niet zonder komt te zitten. Plan de route langs alle bezienswaardigheden welke je wilt zien, want als je zomaar een rondje fietst, kom je misschien niets tegen.

Uitstapje naar Duitsland
Omdat Winterswijk op slechts een paar kilometer afstand van de Duitse grens ligt, is het ook leuk om een dag naar Duitsland te fietsen. De steden Vreden en Südlohn zijn makkelijk op de fiets te bereiken vanaf Winterswijk. Je kunt ook naar Stadtlohn fietsen, waar veel bezienswaardigheden te vinden zijn. Let er wel op dat je niet te ver fietst, want je moet ook nog terug naar Winterswijk fietsen.

Maak je fiets helemaal klaar
Wanneer je een fietsroute gaat volgen, wil je natuurlijk geen pech krijgen onderweg. Natuurlijk kun je niet voorkomen dat je een keer een klapband krijgt doordat je door een scherp voorwerp fietst, maar je kunt je er wel op voorbereiden. Zorg dat je altijd een bandenplak set voor onderweg bij je hebt. Andere problemen zoals slechte remmen of het breken van de ketting kunnen vaak wel worden

voorkomen, door de fiets het juist onderhoud te geven.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten