Promotie-avond Tuinenfestival

Algemeen

Promotie-avond Tuinenfestival

Lokaal Kabaal in tuinen in Winterswijk

WINTERSWIJK – Op woensdag 1 mei houdt de werkgroep van Together On Stage een avond voor informatie en promotie van het tuinenfestival Lokaal Kabaal Winterswijk: een nieuw initiatief waarbij Winterswijkse tuinen op 14 juli worden omgetoverd tot intieme podia, waar lokale podiumkunstenaars hun talenten tonen met hun voeten in het gras.        

Tuinenfestival
Het idee van het tuinenfestival komt van de initiatiefnemer van Together On Stage, Jeffrey Sletering. Together On Stage maakt zich sinds 2017 hard voor meer muziek in Winterswijk en organiseert jamsessies en diverse muziekevenementen. Sletering liet zich voor het tuinenfestival inspireren door het succesvolle concept 'Struinen in de Tuinen' in Amersfoort. Een evenement waarbij lokaal talent op een laagdrempelige manier een podium geboden wordt en inwoners kennis kunnen maken met lokale acts én met elkaar. Het plan is om in alle acht wijken van Winterswijk acts te laten optreden zodat toeschouwers gemakkelijk van optreden naar optreden kunnen.

Om het evenement op zondag 14 juli te organiseren doet Together On Stage een oproep aan acts op het gebied van zang, singer-songwriter, dans, theater, kleinkunst, blaas- of strijkmuziek. Er zijn geen leeftijdsgrenzen, het festival is voor jong en oud. Ook worden er inwoners uit het dorp gezocht die hun tuin open willen stellen voor een act en publiek. Het gras is het podium; de tuinstoelen de tribune. Artiesten en tuinen kunnen zich tot 31 mei inschrijven op www.lokaalkabaalwinterswijk.nl.

Promotie-avond woensdag 1 mei
De promo-avond is bedoeld om iedereen van het initiatief van het tuinenfestival op de hoogte te brengen. Vanaf 1 mei kunnen acts zich aanmelden voor deelname aan Lokaal Kabaal. Voor de promotie-avond zijn verenigingen op het gebied van muziek, theater, zang en dans uitgenodigd en de pers. Uiteraard is ook iedereen die zelf muziek maakt, danst of aan theater doet deze avond van harte welkom.
De avond start om 19.30 uur met een inloop waarna Together On Stage om 20.00 uur de aanwezigen over Lokaal Kabaal informeert. De promotie-avond vindt plaats in Boogie Woogie Cultuurcentrum in Winterswijk. aanmelden voor deze avond kan via info@together-on-stage.nl.

Together On Stage
De organisatie van Together On Stage organiseerde de afgelopen jaren regelmatig jamsessies en verschillende evenementen waar (beginnende) muzikanten een podium geboden werd.

Bij het evenement Tosfest werden muzikanten in een aantal weken tijd tot bands gevormd en klaargestoomd voor een optreden voor publiek. Na Tosest organiseerde de werkgroep een singer-songwriter dag waarbij muzikanten onder begeleiding in één dag een nummer schreven en opvoerden.
De evenementen bleken een succes en al gauw ontstond de wens om een buitenevenement in de zomer te organiseren: Lokaal Kabaal Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant