Poule met verkeersregelaars

WINTERSWIJK - Bij het Vrijwilligerspunt kunnen mensen terecht die vrijwilligerswerk zoeken, maar ook organisaties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Regelmatig wordt er gevraagd naar verkeersregelaars. Bij allerlei grote en kleine evenementen blijkt hier behoefte aan te zijn. Daarom wil het Vrijwilligerspunt starten met een poule van verkeersregelaars.

In Winterswijk worden regelmatig evenementen georganiseerd waarbij men graag gebruik maakt van verkeersregelaars. De komende maanden zijn dit bijvoorbeeld het Bevrijdingsconcert, de Avondvierdaagse, de Fiets4Daagse en de voorstellingen van het Steengroevetheater. Maar afgelopen winter waren er bijvoorbeeld ook verkeersregelaars nodig voor de lichtjesoptocht van SWW Kinderopvang. Voor al dit soort evenementen zijn verkeersregelaars onmisbaar. Daarom wil het Vrijwilligerspunt een poule met verkeersregelaars starten. Daardoor wordt het makkelijker voor organiserende comités om gecertificeerde verkeersregelaars in te zetten.

Voor de poule kunnen individuele vrijwilligers die dat willen zich aanmelden als verkeersregelaar. Daarnaast zijn ook verenigingen van harte welkom om zich aan te melden. Zij kunnen dan met een groep leden het verkeer in goede banen leiden, mogelijk tegen een kleine vergoeding of een wederdienst van de organisatie.

Om verkeersregelaar te zijn dient men in het bezit te zijn van een certificaat. Als men hier (nog) niet over beschikt kan men deze behalen. De kosten hiervoor worden vergoed.

Wie meer informatie wil over de poule voor verkeersregelaars of zichzelf of een vereniging aan wil melden kan contact opnemen met het Vrijwilligerspunt via info@vpwinterswijk.nl of 0543 200 026. Men kan ook langskomen tijdens het spreekuur, dit is elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Meer berichten