Geslaagde Open avond SamenLoop voor Hoop. Foto: PR
Geslaagde Open avond SamenLoop voor Hoop. Foto: PR (Foto: )

Geslaagde Open avond SamenLoop voor Hoop

WINTERSWIJK - De open avond van de SamenLoop voor Hoop vond 8 april plaats. De avond was bedoeld voor iedereen die wil meelopen in de Samenloop Winterswijk of meer informatie wil over de 24-uurs wandelestafette voor het KWF dat gehouden wordt op 6 en 7 juli.

Deze avond begon om half 8 en het was meteen gezellig druk. De voorzitter Patrick Meekes opende de avond, heette iedereen welkom en vertelde over de inhoud en het doel van deze 24-uurs estafette en dat er met de opbrengst van dit evenement experimenten worden gedaan naar betere behandelingen tegen kanker dat gefinancierd wordt door het KWF. Hij vulde de informatie aan met een heldere Powerpoint presentatie.

Daarna vertelden een paar deelnemende teams over hun actie's en motivatie. Ook kwam Geert Beijers die de sponsoring verzorgt aan het woord. Hij had handige tips voor teams om actie's te houden. De teams die al een actiepagina hebben aangemaakt op de website hebben nu samen al meer dan 7000 euro verzameld.

"De saamhorigheid, laagdrempeligheid en het losse en open karakter van het evenement spreekt veel mensen aan en we kunnen ook trots vermelden dat er inmiddels meer dan 250 deelnemers aangemeld zijn voor deze estafettewandeling en dat we dit 24-uurs evenement organiseren met 38 enthousiaste vrijwilligers", aldus een woordvoerder van de organisatie.

Jong en oud kan meelopen. Liefhebbers kunnen een team vormen van gemiddeld 10 tot 15 mensen. De teamcaptain kan dit team aanmelden op www.samenloopvoorhoop/winterswijk, waarna de andere teamleden zich aan dat team toe kunnen voegen. Ook individuele lopers die nog geen team hebben kunnen zich op deze site als individuele loper aanmelden, je wordt later in overleg aan een team toegevoegd. Inschrijven kost 15 euro inclusief t-shirt.

Wie de inloopavond heeft gemist, kan eventuele vragen mailen naar: winterswijk@samenloopvoorhoop.nl. De volgende informatie-avond is op: maandagavond 26 juni bij Archeus in Winterswijk.
Heeft u zelf te maken met deze ziekte of bent u hiervan genezen? Dan nodigen wij u van harte uit voor een bijeenkomst voor eregasten op dinsdag 16 april om 19.30 uur bij de WUh Torenstraat 9.

Meer berichten