Else Klomps en wethouder Tineke Zomer. Foto: Sander Damen
Else Klomps en wethouder Tineke Zomer. Foto: Sander Damen (Foto: )

Dankzij leenfietsen kan iedereen weer van de Winterswijkse natuur genieten

WINTERSWIJK - Onder toezicht van enkele tientallen belangstellenden opende wethouder Tineke Zomer afgelopen vrijdag 12 april het Samenrijderspunt. Het Samenrijderspunt is een initiatief van Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt Winterswijk en moet er voor zorgen dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen er tóch weer op de fiets uit kunnen. Hoe? Door een aangepaste fiets te lenen.

Door Sander Damen

Die aangepaste fiets kunnen ze vanaf nu lenen bij het Samenrijderspunt aan de Torenstraat 9 waar vier verschillende fietsen klaar staan voor gebruik: twee duofietsen, een driewielfiets en een familiefiets. "De duofietsen zijn geschonken door de gemeente Winterswijk en een door een groep particulieren uit Winterswijk," vertelt initiatiefnemer Else Klomps. "De driewielfiets door een familie uit de regio en de familiefiets door De Zonnebloem, waar de fiets niet zo veel gebruikt werd."

Kracht van Winterswijk
In haar speech werd Klomps zichtbaar emotioneel. Ze vertelde blij en dankbaar te zijn in Winterswijk te wonen waar ze veel medewerking kreeg dit initiatief te realiseren. "Hartverwarmend en ontroerend," zegt ze. "Dit is de kracht van Winterswijk, denk ik."
Ook wethouder Tineke Zomer zomer was enthousiast over de totstandkoming van het project. "Wij als gemeente vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen en erbij hoort. Ook fietsen moet voor iedereen bereikbaar zijn. Ik vind het prachtig dat dit door de Winterswijkse samenleving mogelijk is gemaakt."
Dankzij de service van het Samenrijderspunt kunnen mensen er weer op uit met een eigen fietsmaatje of met een vrijwilliger van het Samenrijderspunt. Zij kunnen weer genieten van het fietsen en eventueel deelnemen aan activiteiten. Hierdoor kunnen ze langer actief deel nemen aan het sociaal-maatschappelijke verkeer en genieten van de fraaie omgeving van Winterswijk.

Belangstelling
De belangstelling voor de fietsen is groot, weet Klomps: "De eerste rit is al geweest en veel mensen kijken reikhalzend naar hun eerste tocht uit." Om een fiets te kunnen lenen, moet contact opgenomen worden met De Winterswijkse Uitdaging. Geregistreerden mogen gratis een fiets lenen. Wel betalen ze een borg van tien euro. Voor niet-geregistreerden liggen de kosten iets hoger, maar iedereen, ongeacht de grootte van hun beurs, moet gebruik kunnen maken van de fietsen, zegt Klomps: "De natuur rond Winterswijk is prachtig. Daar moet iedereen gebruik van kunnen maken."
Belangstellenden kunnen zich melden bij het Samenrijderspunt in de Torenstraat 9. Het telefoonnummer is: 0543-200 036. Of stuur een email naar samenrijders@vpwinterswijk.nl

Meer berichten