Chauffeurs gezocht. Foto: Tanja Bouwhuis Fotografie & Ontwerp
Chauffeurs gezocht. Foto: Tanja Bouwhuis Fotografie & Ontwerp Tanja Bouwhuis Fotografie & Ontwerp

AutoMaatje blijkt succes: extra chauffeurs gezocht

Algemeen

WINTERSWIJK - Half februari gaf burgemeester Joris Bengevoord het startsein voor het project ANWB AutoMaatje in Winterswijk. Minder mobiele inwoners die zelf geen vervoer hebben kunnen gebruik maken van AutoMaatje. Tegen een kleine vergoeding worden zij door een vrijwillige chauffeur naar hun bestemming gebracht. Het project blijkt een ongekend groot succes te zijn, want inmiddels zijn er door de vrijwilligers al meer dan 200 ritten gemaakt. Vanwege deze enorme drukte zoekt AutoMaatje nu, naast de huidige 25 chauffeurs, extra chauffeurs.

Een chauffeur brengt met zijn/haar eigen auto iemand ergens naar toe. Meestal leveren deze ritjes leuke gesprekken op. Het woord AutoMaatje bestaat immers ook uit twee woorden: Auto en Maatje. Op termijn hoopt men dan ook te bewerkstelligen dat chauffeur en gebruiker maatjes worden. Inmiddels zijn er ook al een aantal mooie matches gemaakt.
Wie in het bezit van een eigen auto, sociaal is en zo af en toe iemand ergens naartoe wil brengen, kan zich melden voor AutoMaatje. Het Samenrijderspunt is bereikbaar via tel. 0543 200 036 of via e-mail automaatje@vpwinterswijk.nl. Langskomen mag natuurlijk ook tijdens het spreekuur van het Vrijwilligerspunt, dit is elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Ook mensen die gebruik willen maken van het ANWB AutoMaatje kunnen zich melden. Om een rit aan te melden of voor meer informatie kan men contact opnemen met het Samenrijderspunt te. 0543 200 036.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant