Jeugdtheater Harlekijn werkt mee aan het concert, Foto: PR
Jeugdtheater Harlekijn werkt mee aan het concert, Foto: PR

Herdenkingsconcert 'Als het net even ander was gegaan'

Algemeen

WINTERSWIJK - Op 4 mei staat men, naast de herdenking aan de slachtoffers van WO II, natuurlijk ook stil bij allen die in de afgelopen jaren hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van alle mensen op deze wereld. In het herdenkingsconcert van Rutger de Vries, met de titel Als het net even anders was gegaan..., staan de nabestaanden centraal. Nabestaanden die achterblijven met een leegte, omdat hun ouders zijn omgekomen, dierbaren zijn ontvallen of zelfs hun kinderen zijn verloren.

Hiervoor heeft Rutger een herdenkingsconcert georganiseerd met een breed scala aan muziek, waarbij de teksten van de liederen bewust gekozen worden voor deze gelegenheid. Hierbij wordt hij begeleid door zijn vaste pianist Dennis Weelink op vleugel. Naast Dennis werkt Rutger dit jaar samen met Jeugdtheater Harlekijn, Mathanja Kornelissen-Ten Dam, Anne Claire Huis in 't Veld en Jordy Eggink op Bagpipe die speciaal deze avond mee gaat spelen. Jordy is een van de doedelzakspelers van de Music Show Scotland. De Show waar zowel Rutger, als Jordy mee door heel Europa toeren. Mathanja neemt ook deel aan deze show in december als zij optreden in de Konigs Pilsner Arena in Oberhausen. Tijdens dit 4 mei-concert zullen zij samen onder andere Amazing Grace ten gehore brengen.

De eenvoud en minimalistische opzet van dit concert geeft u de ruimte geven tot een intense beleving van alle liederen. Zo kan het publiek liederen verwachten van Ramses Shaffy, Herman van Veen, Eva Cassidy, Andrea Bocelli en vele anderen. Ieder lied met een eigen boodschap, maar uiteindelijk een overeenkomst. Als je iemand verliest die je dierbaar is zorg dan voor rust in je gevoel en geest. Alleen op deze manier kun je ruimte maken voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

Iedereen is welkom in theater De Storm voor het concert op vrijdag 4 mei vanaf 21 uur. Entree is 12,50 euro. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 5 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant