Estelle Stemerdink, Derlinde Mengers, Nore Heesen, Chantal ter Haar, Wencke Mengers en Filiz Karakoc. PR Penta Winterswijk
Estelle Stemerdink, Derlinde Mengers, Nore Heesen, Chantal ter Haar, Wencke Mengers en Filiz Karakoc. PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Succes voor acroteams Penta op Oost Nederlandse Kampioenschappen

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 6 april reisden vijf teams af naar de Oost Nederlands Kampioenschappen acro C/D niveau. Tijdens de eerste wedstrijdronde was het de beurt aan het C duo Tjitske de Vries en Neve Smit. Zij begonnen hun wedstrijd met de balans oefening, helaas werd er al snel een dure fout gemaakt, waardoor ze meteen al flink wat punten in moesten leveren. De oefening werd wel zeer strak afgemaakt en artistiek uitstekend beoordeeld. Voor Tjitske en Neve was het zaak om de knop om te zetten en vol te gaan voor hun dynamische oefening. Ook deze oefening verliep niet helemaal naar wens, maar grote fouten werden er niet gemaakt. Met 45,470 punten was het een wat teleurstellend eindresultaat, omdat er veel meer in had gezeten. Toch eindigden Tjitske en Neve nog op een knappe vierde plaats wat zeker hoop geeft voor de volgende wedstrijd. Zij turnen in het weekend van 11 en 12 mei hun halve NK in Den Bosch.

In de tweede wedstrijd mocht het team bestaande uit Estelle Stemerdink, Derlinde Mengers en Nore Heesen laten zien wat ze in hun mars hebben. De meiden hebben een super strakke oefening laten zien, echter waren de punten van 19,030 een grote tegenvaller.
Helaas is er een onderdeel door de jury weggestreept wat hen drie hele punten heeft gekost, hierdoor zijn ze in deze wedstrijd als negentiende geëindigd. De meiden kunnen terug kijken op een seizoen waar ze grote stappen hebben gemaakt, en ze zeker wat mee kunnen voor de komende jaren.

Bij de D-duo's kwamen twee teams in actie. Als eerste mochten Zoë te Brinke en Frederieke Hengeveld. Ze lieten een mooie oefening zien, maar helaas werd er door de jury een onderdeel afgekeurd. Hierdoor eindigden ze met een puntentotaal van 20,650 op een zeventiende plek, wat helaas niet genoeg was om door te gaan. Roxanne Geurink en Bente Rensen mochten als laatste. Ook zij hadden een goede oefening. Ondanks een kleine fout werd hun oefening gewaardeerd met 22,590 punten. Dit bracht hen op een negende plaats, en ook zij wisten een plek op het halve NK te bemachtigen. Voor hen zal dit zijn op 18 of 19 mei in Oss.
Als allerlaatste oefening in de categorie dames groepen D senior mochten Chantal ter Haar, Wencke Mengers en Filiz Karakoc hun oefening aan de jury tonen. Met een nette stabiele oefening grepen de dames net naast het podium. Naast deze ondankbare vierde plaats heeft dit team zich wel geplaatst voor de halve finale NK.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant