Turnsters 4e divisie
Turnsters 4e divisie Foto: PR Penta Winterswijk

Turnsters Penta succesvol in regiofinale

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 6 april werd in Doetinchem de regiofinale vierde divisie geturnd. Een finale waar zestien turnsters van Penta Winterswijk zich middels drie voorwedstrijden voor geplaatst hadden.

De wedstrijddag begon met de instappers Fay Tiggeloven en Sophie Pierik. Sophie turnde een strakke wedstrijd, een klein foutje op balk maakte ze goed met de derde plaats op het toestel vloer. Sophie eindigde in de einduitslag als elfde. Fay heeft de laatste weken hard getraind om de puntjes op de i te zetten en ze heeft dit met volle overtuiging aan de juryleden laten zien. Op ieder toestel eindigde zij tijdens deze finale in de top vier en na afloop was de zilveren medaille voor Fay.

In de andere baan turnde turnden Ilse van Waardenburg, Ruth Westrum, Jonna Hulzink, Esmay Onnink en Tess van Nijkerken bij de junioren. Jonna (23e) en Tess (27e) turnden op alle vier de toestellen goede oefeningen en Tess wist zelfs het derde cijfer op sprong te behalen. Ook Esmay en Ruth begonnen goed aan hun wedstrijd maar hadden helaas een foutje op de balk. Ruth werd tweede op sprong en vloer en dat bracht haar in de eindklassering op de twaalfde plek. Esmay eindigde als 24e. Ilse liet op alle vier de toestellen goede oefeningen zien en werd hierdoor zevende. Ilse heeft zich hiermee geplaatst voor de districtsfinale.

In wedstrijd twee was het de beurt aan pupil 1 Elin Teunissen en de jeugd 1 meiden Dani Hiddink en Feline Prinsen. Elin liet een huizenhoge salto zien op het toestel sprong en een goede brugoefening. Op balk en vloer kwam ze in dit sterke deelnemersveld helaas nog wat te kort wat haar net als Sophie op de elfde plaats bracht.

Dani en Feline turnden op de andere baan beide een prachtige wedstrijd zonder foutjes te maken. Feline had een mooie sprong in huis en ook op balk turnde ze zeer stabiel. Op vloer was te merken dat het een finalewedstrijd was en werd ze streng beoordeeld waardoor niet alle onderdelen zijn geteld. Feline eindigde op een mooie achtste plaats. Dani turnde meer dan voortreffelijk en had haar beste wedstrijd van het seizoen voor de regiofinale bewaard. Met een eerste plek op vloer begon ze haar wedstrijd schitterend en deze flow zette ze op de overige drie toestellen door. Dani verraste iedereen, inclusief zichzelf met een bronzen medaille tijdens deze finalewedstrijd.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Bente Rensen, Sanne ten Pas en Nina Somers. Bente turnde een versnelde wedstrijd omdat zij deelnam aan zowel een turn- als een acrowedstrijd op één dag. Bente pakte de tweede plaats op balk en turnde ook een mooie brugoefening. Op vloer en sprong liet ze nog wat steekjes vallen, wat haar op een zevende plaats bracht. Sanne ten Pas en Nina Somers turnden beide ook een fantastische wedstrijd, voor deze twee dames was het behalen van de regiofinale al een knappe prestatie. Zij hebben tijdens deze wedstrijd laten zien wat ze in hun mars hebben en waarom ze in de finale thuis horen. Sanne eindigde als vijfde op balk en Nina als derde op vloer. Na vier toestellen geturnd te hebben eindigden zij op een hele knappe tiende en elfde plaats.

In de andere baan turnden de senioren Jikke te Winkel, Zoë Holdampf en Maud Schut. Maud heeft geen optimale voorbereiding gehad wegens een rug blessure, maar liet zich hierdoor niet weerhouden. Maud kwam nog ongelukkig ten val op balk maar heeft zich goed herpakt en eindigde als 28e. Ook Jikke en Zoë maakt een fout op balk maar lieten op de andere toestellen mooie oefeningen zien. Zoë werd als eerste jaars senior in het sterke deelnemersveld knap vijftiende. Jikke mag als zesde door naar de districtsfinale op 11 mei in Hengelo.

Na afloop van de finalewedstrijden werd bekend gemaakt welke turnsters zich plaatsen voor de districtsfinale vierde divisie op 11 mei in Hengelo. Per categorie plaatste maar een kwart van de turnsters zich voor deze eindfinale, waaronder Fay, Dani, Bente, Ilse en Jikke. Tijdens deze wedstrijd nemen zij het op tegen de beste turnsters uit Oost-Nederland.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant