De leerlingen van Pronova demonstreren het oprolsysteem. Foto: PR
De leerlingen van Pronova demonstreren het oprolsysteem. Foto: PR

Pronova maakt oprolsysteem voor koersbalmat van STOA

Algemeen

WINTERSWIJK -De Winterswijkse Uitdaging brengt maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Winterswijk met elkaar in contact. Zo kwam ook de vraag binnen van de Stichting Ouderen Actief (STOA) voor een oprolsysteem voor een koersbalmat.

De STOA organiseert allerlei sociale activiteiten voor ouderen. Koersbal is een populaire activiteit van de STOA. Echter, sommige ouderen bleken problemen te hebben met het uit- en weer oprollen van de koersbalmat. Daarom klopte de STOA aan bij de Winterswijkse Uitdaging om hier een oplossing voor te zoeken.
De Winterswijkse Uitdaging nam contact op met Pronova praktijkonderwijs met de vraag voor een oprolsysteem voor een koersbalmat. Enthousiast gingen leerlingen Tjeerd Kuijt en Nick Overbekking aan de slag. Onder leiding van hun docenten Matti Heideman en André Lammers bedachten zij een oprolsysteem. Diverse Winterswijkse bedrijven doneerden materiaal waarmee de leerlingen het systeem in elkaar konden zetten.
Onlangs was het zover en kon het oprolsysteem voor de koersbalmat overhandigd worden aan het bestuur van de STOA. De Stichting is Pronova erg dankbaar en is erg enthousiast over het oprolsysteem. De wat minder mobiele ouderen kunnen nu dankzij het oprolsysteem op een eenvoudige manier de koersbalmat uitrollen. Zo kan er weer door alle leden van de STOA koersbal gespeeld worden in het Budocentrum aan de Huininkmaat.

Heeft uw vereniging of organisatie ook een vraag, maar daar nog geen oplossing voor gevonden? Of bent u op zoek naar materialen? Misschien kan de Winterswijkse Uitdaging helpen. Informeer naar de mogelijkheden, telefoon 0543 200026 of via info@winterswijkseuitdaging.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant