Mogelijk toch doorstart Marathon Nationaal Landschap Winterswijk

Algemeen

Mogelijk toch doorstart Marathon Nationaal Landschap Winterswijk

WINTERSWIJK - Vorig jaar werd de marathon Nationaal Landschap Winterswijk op het laatste moment afgelast. Deze week gaf de stichting, die de marathon organiseert, aan dat het evenement ook dit jaar niet zal plaats vinden en dat de stichting zich zelf zal opheffen. Tijdens de behandeling van de beleidskaders sport en beweging in de commissievergadering van 4 april betreurden verschillende commissieleden dat de marathon ophoudt te bestaan. Wethouder Wim Aalderink kon echter mededelen dat er mogelijk toch nog een marathon komt in het voorjaar van 2020.

Door Bernhard Harfsterkamp

Geen kartrekker gevonden
Aalderink vertelde dat het geen financiële problemen, maar organisatorische zijn waardoor de marathon niet meer georganiseerd kan worden. "Er is echt een kartrekker nodig, die de boel organisatorisch leidt." Deze kartrekker kon vorig en dit jaar niet gevonden worden. "De handjes regelen voor die ene dag lukt wel", zei de wethouder, "maar het kader werd niet gevonden." Het leek Aalderink geen goed idee om als gemeente het evenement te gaan organiseren. "Dat schept een precedent en wekt verwachtingen bij andere verenigingen. Daar kunnen we niet aan beginnen." Het is ook niet nodig, omdat er andere partijen zijn opgestaan die misschien de organisatie van de marathon willen overnemen. "De marathon zal dan niet dit najaar gehouden worden, maar in het voorjaar van 2020. Het is een prachtig evenement. Daar is geen discussie over. Met een goede sportieve en toeristische uitstraling voor Winterswijk. Ik hoop van ganser harte dat ze succes hebben."

Zoeken in eigen netwerk
Vlok van Harten (Winterswijks Belang) begreep dat een ambtenaar niet de trekker kan zijn. Ze vermoedde echter dat er in het netwerk van het college van burgemeester en wethouders voldoende capabele mensen zitten. "Wellicht kunt u eens in uw eigen netwerk zoeken naar een kartrekker." Wethouder Aalderink voelde daar niet veel voor. Hij dacht er eerder aan om een beroep te doen op het Winterswijkse Uitdaging huis (WUh) en het aan te kaarten bij de werkgroep sport.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant