Asmond en Janneke voor 'hun' Café Karpermeer. Foto: PR
Asmond en Janneke voor 'hun' Café Karpermeer. Foto: PR

Nieuwe uitbaters gezocht voor Café Karpermeer

Algemeen

AALTEN – Bijna dertien jaar geleden werden Asmond de Jong en zijn partner Janneke ter Haar de uitbaters van Café Karpermeer. Nu vinden ze het tijd om een nieuwe weg in te slaan, en zijn ze opzoek naar nieuwe huurders voor Café Karpermeer.

Door Lydia ter Welle

Eetcafé Karpermeer heeft een bar en een fraai terras met uitzicht op het Karpermeer, dat het café z'n naam geeft. Ook is er een cafetaria waar behalve frites en snacks ook ijs wordt verkocht. In het café staan twee biljarts en er kan worden gedart. Een biljartvereniging, een dartclub en een schietvereniging hebben er hun thuisbasis, en er is ook een seniorengroep biljarters en een sportieve groep mensen die het café als uitvalsbasis voor hun wekelijkse sportieve wandeling gebruikt. Café Karpermeer is een geliefd rustpunt voor wandelaars en fietsers. Zowel plaatsgenoten als toeristen gebruiken de horecagelegenheid om even uit te rusten en bij te tanken, of dat nu alleen de inwendige mens is, of ook de accu van de e-bike.

In het eetcafé met uitzicht op het water vertelt het paar hoe het in elkaar steekt: "Café Karpermeer huren wij van de eigenaar van het pand, maar de inboedel is van ons. De nieuwe uitbater gaat dus het pand huren en neemt de inboedel van ons over. Er rusten geen afnameverplichtingen op het café, dus geen verplichtingen om een bepaald merk bier te tappen, en dergelijke. Daar ben je als uitbater vrij in. Wanneer kandidaten voor de overname geschikt blijken, zijn er mogelijkheden om door een paar van onze leveranciers op weg te worden geholpen."

Asmond en Janneke spreken met veel warmte over 'hun' Karpermeer. Dat roept de vraag op waarom ze een nieuwe weg willen inslaan. "Onze gezinssituatie is in die dertien jaar veranderd. En bij die nieuwe situatie past een nieuwe weg inslaan. Maar we hebben hier altijd met veel plezier gewerkt en blijven dat ook doen tot we geschikte overnamepartners hebben gevonden. We genieten van de aanloop, van de clubs die Karpermeer als hun thuishaven zien; al die mensen zullen we zeker missen. We denken dat Café Karpermeer zeer geschikt is voor een jong stel dat graag aan de slag wil in de horeca. Maar ook een wat ouder koppel dat altijd al eens de horeca in wilde, kan hier prima terecht", zegt Asmond. "Wie belangstelling heeft, is altijd welkom om eens langs te komen en te praten over de mogelijkheden. Of om eerst gewoon eens komen kijken hoe mooi het hier is", vult Janneke aan.
Op de website is veel informatie te vinden over Café Karpermeer. Daar is ook alle contactinformatie te vinden.


www.cafekarpermeer.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant