Nieuw concept tijdens de rommelmarkt van Eendracht. Foto: Anita Duenk
Nieuw concept tijdens de rommelmarkt van Eendracht. Foto: Anita Duenk

Storage Hunters en StorageBox naast rommelmarkt Eendracht

Algemeen

WINTERSWIJK - De rommelmarkt van Christelijke Muziekvereniging Eendracht uit Winterswijk is na veertig jaar een begrip in de Achterhoek. Dit jaar zijn er twee nieuwe items bij: Storage Hunters en StorageBox Winkeltjes.

Het gehele jaar door heeft een groep vrijwilligers flink verzameld en zorgvuldig geselecteerd om hun Eendracht te steunen met inkomsten voor instrumentarium en wat meer nodig is voor de meer dan 100 koppen tellende vereniging. Het geld wordt ook besteed aan thuishonk De Klephoorn, onder andere voor de inventaris, geluidsinstallatie en wat al niet meer. Deze bruisende vereniging gaat daarom een ludieke actie toevoegen tijdens de rommelmarkt op zaterdag 13 april.

Frans Storck, penningmeester van de Supportersvereniging: "Het is ieder jaar weer de moeite waard, de inzet en al het werk verrichten, selectief te werk gaan met spullen ophalen etc. De opbrengst geeft ons elk jaar weer een enorme boost. Daarnaast is de sfeer ook een zeer belangrijke factor. Gezelligheid, muziek en een hap&sap doen altijd wonderen bij alle rommelmarktgasten."

De rommelmarkt op zaterdag 13 april is in de hallen op het bedrijvencentrum De Morsepoort. Aangezien de ene hal compleet is omgevormd tot een StorageBox verhuurpand zag de supportersvereniging de mogelijkheid er een item bij te creëren: Storage Hunters, geïnspireerd op het gelijknamige tv programma. Dit zal op woensdagavond 10 april plaatsvinden. Het is een veilingconcept waarbij kopers, zonder precies te weten wat er allemaal in de box zit, bieden op de inhoud. Kopers zijn welkom tussen 18.30 en 19.00 uur. Vanaf 19.00 uur gaan de verschillende boxen om beurten open en kunnen de potentiële kopers een korte blik werpen op de inhoud en er daarna op bieden, met Frans als veilingmeester.

Rommelmarkt is jaarijkse boost voor muziek-vereniging

Maximaal vijftig kopers kunnen zich vooraf aanmelden voor de veiling via: rommelmarkt@eendracht-winterswijk.nl. Uitsluitend kopers die zich van te voren hebben aangemeld krijgen toegang met een genummerde biedingskaart. Entree voor Storage Hunters is 5 euro.

Rommelmarkt met Box winkeltjes
Na deze avond zullen alle vrijwilligers onder leiding van Frans Storck, Theo te Winkel, Aline Nijman en Joke Klomps, de rest van de opslagboxen omtoveren tot pop-up winkeltjes met boeken, planten, kunst, vinylplaten, speelgoed, serviezen, en noem maar op. Het oude vertrouwde rommelmarktplein met lange tafels aaneen met allerlei snuisterijen en vintage meubelen en kleding is een hal verder, alsook een gezellige kraam voor de inwendige mens.
De hallen zijn aan de Morsestraat 31. De rommelmarkt is geopend op zaterdag 13 april van 9.00-14.00 uur. Meer info staat ook op www.eendracht-winterswijk.nl.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant