Eric en Marjo Harbers op de woensdagmarkt in Winterswijk. Foto: Lydia ter Welle
Eric en Marjo Harbers op de woensdagmarkt in Winterswijk. Foto: Lydia ter Welle

Harbers Poelier nog wel op woensdagmarkt

Algemeen

WINTERSWIJK - De familie Harbers van Harbers Poelier, van de kipproducten uit eigen slagerij en keuken, heeft begin dit jaar besloten om de zaterdagmarkt in Winterswijk niet meer te bezoeken. Belangrijkste reden hiervoor zijn personeelsproblemen.

Door Lydia ter Welle

"Het ging ons echt aan het hart, maar het was niet meer te doen. Ik stond zelf altijd op de Winterswijkse zaterdagmarkt. Ik kwam er al zo´n vijftig jaar, eerst nog samen met mijn vader. Maar het werd de laatste jaren al steeds lastiger om te zorgen dat we er met een voltallig deskundig team waren. Voor mijzelf beginnen de jaren ook te tellen, al geef ik dat niet graag toe", lacht Eric Harbers. "Die zaterdag was de zesde dag van de week dat ik aan het werk was. De andere dagen ben ik werkzaam op het productiebedrijf Sunkip B.V. in Lichtenvoorde, samen met mijn broer Ludo. Dat bedrijf is door de jaren heen flink gegroeid." Meer informatie over het bedrijf is te vinden op www.sunkip.nl.

Harbers voegt er aan toe: "Als we iets doen, doen we het goed. Dat betekent dat je - ook op de markt - een deskundig team moet hebben dat de klanten goed kan adviseren, met medewerkers die weten waar ze over praten en met passie voor dat heerlijk verse product dat we verkopen. Dat was niet meer voor elkaar te krijgen voor die zaterdag in Winterswijk. Dus moesten we tot ons verdriet besluiten om daarmee te stoppen." Harbers Poelier blijft alle trouwe klanten graag bedienen op de woensdagmarkt in Winterswijk.

Woensdag: andere plek
De Winterswijkse woensdagmorgenmarkt was en is altijd het domein van Marjo Harbers, zus van Eric. Ze vertelt: "Ik sta al jaren op de woensdagmarkt in Winterswijk, meestal samen met onze medewerker Martin of met Eric. Mensen kunnen ons daar nog steeds vinden, niet zoals vroeger op woensdag en zaterdag, aan de kant van Terstal, maar aan de zuidzijde van de Markt, vlakbij het terras van De Zwaan. Gelukkig kan ik merken dat de klanten ons wel weten te vinden en onze heerlijke verse producten waarderen. Harbers Poelier maakt van kip een traktatie! Veel variatie in kipproducten en voor elk wat wils."

Harbers Poelier gaat, naast de woensdagmarkt in Winterswijk, nog naar weekmarkten in Groenlo (vrijdag), Dinxperlo (vrijdag) en Lichtenvoorde (zaterdag). Ook is het altijd mogelijk om bestellingen te mailen en af te halen in Lichtenvoorde. Harbers Poelier is gevestigd aan de Marconistraat 1 in Lichtenvoorde, tel. 0544-375203, info@harberspoelier.nl.


www.harberspoelier.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant