Ronny en Herwin overhandigden de cheque. Foto: Renilda van der Veer
Ronny en Herwin overhandigden de cheque. Foto: Renilda van der Veer

Roadtrip levert 3341 euro op voor Hospicegroep de Lelie

Algemeen

WINTERSWIJK - Ronny Peters en Herwin Lensink hebben op vorige week een cheque van 3341 euro overhandigd aan Hospicegroep de Lelie.

Ronny en Herwin reden vorige maand een roadtrip voor oldtimers naar Scandinavië. Zij koppelden een doneeractie aan hun tocht. De mannen gingen langs bij bedrijven en ontvingen giften van particulieren.

"Voor mij was het een dubbele ervaring", vertelt Ronny. "Iets meer dan twee jaar geleden stonden mijn familie en ik om een andere reden hier binnen bij het hospice. Mijn vader was hier opgenomen omdat hij ernstig ziek was. Hij voelde zich in een korte tijd erg thuis hier en was altijd vol lof over alle vrijwilligers die met zo weinig middelen het verblijf zo aangenaam konden maken",vertelt de Winterswijker. "Mijn vader wilde heel graag wat terug doen en heeft daarom voor Hospicegroep de Lelie een filmpje gemaakt dat te zien is op de website www.hospicedelelie.nl."

"Ik maakte in 2017 ook samen met mijn kameraad Herwin Lensink een roadtrip, want mijn vader had gezegd 'wat er ook gebeurd, Ik wil dat je gaat'. Dat heb ik ook gedaan. Hierdoor kon ik niet bij de crematie van mijn vader zijn en zijn we allebei op dezelfde dag en om de dezelfde tijd op reis gegaan", vertelt Ronny. Nu twee jaar later reed Ronny dus wederom samen zijn kameraad Herwin Lensink weer een roadtrip met zijn Mazda 323 door Noorwegen.

Ronny: "Dit jaar heb ik een doneeractie opgezet omdat ik ook graag een dank wilde overbrengen aan de vrijwilligers van het hospice. Wij hebben ons twee jaar geleden zo welkom gevoeld, en nu weer, mede door alle vrijwilligers. Niets was teveel en geen vraag was te gek. Daarom wilde ik graag een bijdrage doen voor scholingen voor de vrijwilligers. Zij kunnen zelf bepalen waar de behoefte aan opleiding ligt."

Het doel dat Ronny en Herwin zich vooraf hadden gesteld was 1000 euro op te halen. Maar dat streefbedrag werd al gauw overschreden. De teller bleef steken op 3341 euro. Dat maakt dat de vrijwilligers een 2-daagse cursus kunnen volgen om de zorg voor de cliënten nog meer te kunnen optimaliseren. "We zijn ontzettend trots op dit mooie en grote bedrag en willen ook alle donateurs en bedrijven bedanken. Naast het bedrag konden Ronny en Herwin ook een tuintafel overhandigen. Wij willen ook Rekla Oost bedanken voor het meedenken en adviseren voor de vele stickers die we op de auto konden plakken", besluit Ronny.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant