Myrthe, Fiona Algera (speelgoedbank), Ingrid Bravenboer (speelgoedbank) Chris Blaauboer (voedselbank) en Kiber. Foto: Clemens Bielen
Myrthe, Fiona Algera (speelgoedbank), Ingrid Bravenboer (speelgoedbank) Chris Blaauboer (voedselbank) en Kiber. Foto: Clemens Bielen (Foto: )

Cheque voor Voedselbank en Speelgoedbank

WINTERSWIJK- Vrijdag 22 maart werd een cheque van 1363 euro overhandigd aan vertegenwoordigers van de Speelgoedbank en de Voedselbank. Daar was een grote actie met veel inzet van de kinderen en ouders aan voorafgegaan.

Jaarlijks houdt de school activiteiten voor het goede doel. Dit jaar was gekozen voor de Voedselbank en de Speelgoedbank. Een educatief traject ging er aan vooraf. De mensen van de Voedselbank kwamen wat vertellen over hun werk. Niet alleen over het uitreiken van voedselpakketten aan gezinnen, die minder te besteden hebben, maar ook over voedselverspilling.

Op zaterdag 2 maart hielden de kinderen van OBS Bargerpaske een kleedjesmarkt. Spulletjes van thuis werden vooraf door de kinderen ingezameld, ze konden cakejes bakken om te verkopen, en ook op de dag zelf konden de kinderen helpen met verkopen of koffie schenken. Een mooi geldbedrag was het resultaat. Het belangrijkste was nog niet eens het geld, hoewel zeer welkom, maar 'iets over hebben voor een ander', benadrukte directeur Roy Schipper.
Toen kwam het spannende moment, dat met tromgeroffel werd aangekondigd. Het aftellen kon beginnen:3-2-1……waarop de opbrengst werd bekendgemaakt. Dertienhonderdzesenzestig euro en eenennegentig cent! Onder een hartstochtelijk applaus werd de cheque door de vertegenwoordigers van de Voedselbank en de Speelgoedbank in dank in ontvangst genomen.

Meer berichten