Foto:

Vacatures voor vrijwilligers

De laatste weken zijn er weer volop nieuwe vacatures aangemeld bij het Vrijwilligerspunt. Hieronder een greep uit het aanbod. Ben je geïnteresseerd in één van de vrijwilligersfuncties of ben je nieuwsgierig naar andere vacatures van het Vrijwilligerspunt? Neem dan contact op via info@vpwinterswijk.nl of 0543-200 026 of kijk op de website www.vpwinterswijk.nl. Je bent ook van harte welkom tijdens het inloopspreekuur, elke maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur bij de WUhaan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Maatje nieuwkomers
Er worden vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om nieuwkomers wegwijs te maken in Winterswijk. Als vrijwilliger wordt je begeleid door het project Goede Buur. Samen met een nieuwkomer ga je iets leuks doen om zo Winterswijk beter te leren kennen. Tegelijkertijd leert de nieuwkomer ook de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen. Ben je sociaal en lijkt het je leuk om een nieuwkomer wegwijs te maken in zijn nieuwe leefomgeving? Neem dan contact op.

Verkeersregelaars Fiets4Daagse
Van 25 t/m 28 juni vindt in Winterswijk weer de Fiets4Daagse plaats. Voor dit evenement zoekt men verkeersregelaars. De verkeersregelaars worden 's ochtends tussen 9.00 en 11.30 uur ingezet. Als je gecertificeerd verkeersregelaar bent of bereid bent dit certificaat te halen, dan komt de Fiets4Daagse graag met je in contact. Het is geen probleem als je niet alle dagen beschikbaar bent.

Muziekbegeleider nieuwkomers
Onlangs is er een werkgroep opgericht die nieuwkomers kennis wil laten maken met muziek. Door muziek te maken met elkaar, doen zij mee aan de samenleving. Muziek verbindt. Om nieuwkomers in muzikaal opzicht wegwijs te maken, zoekt men voor het project vrijwilligers. De vrijwilliger gaat met de nieuwkomer op zoek naar wat er op muziekgebied bij hem of haar past. Bijvoorbeeld een zangkoor, gitaarles of de fanfare. De vrijwilliger kan bijvoorbeeld het eerste contact tussen muziekvereniging en nieuwkomer leggen en dit begeleiden. Uiteraard zijn ook muziekverenigingen zelf, koren, bands etc. van harte welkom en mogen zich melden bij de werkgroep.

Onderhoudsmonteur, buschauffeur en gastheer/gastvrouw Transit Oost
Museum Transit Oost is op zoek naar meerdere vrijwilligers ter versterking van het team. Zo is men op zoek naar een onderhoudsmonteur oude voertuigen, die zelfstandig of onder begeleiding kan helpen met het onderhouden, repareren en restaureren van oude voertuigen. Het museum beschikt onder meer over treinen uit 1936, 1953 en bussen uit de periode 1923-1979.
Transit Oost komt ook graag in contact met iemand die af en toe een rit wil verzorgen in een van die klassieke bussen. Voor de passagiers is zo'n rit een ware belevenis. Als het je leuk lijkt om zo nu en dan een rit te maken met enthousiaste bezoekers en je in het bezit bent van een busrijbewijs met code 95, dan ben je van harte welkom.
Doordat steeds meer mensen graag Transit Oost komen bezoeken, kan het museum ook nog gastheren/gastvrouwen gebruiken. Als gastheer/-vrouw zijn er verschillende taken die je kunt doen, bijvoorbeeld het bedienen van de entreekassa, koffie inschenken en eventueel het geven van rondleidingen. Ben je sociaal en gastvrij en wil je de bezoekers een leuke tijd in het museum bezorgen, neem dan contact op voor een kennismaking.

Meer berichten