Foto: (C)VOETTER

Golden IF Award voor Idenova

Winterswijkse ontwerpers winnen prestigieuze ontwerpprijs

WINTERSWIJK - In München(D) in het auditorium van BMW Welt ontving Urban Iki vorige week de prestigieuze Golden IF Award voor haar kinderfietszitjes. Zowel het voorzitje als het achterzitje vielen in de prijzen. Namens Urban Iki en de designers van Idenova namen respectievelijk Ronald Scheppink en Eric Kruisselbrink de iFgold award in ontvangst.

Urban Iki overtuigde met de perfecte balans tussen vormgeving en functionaliteit, de kwalitatieve uitstraling en de aandacht voor detail in de afwerking. De 67-koppige internationale jury van onafhankelijke experts oordeelde: "Design that just makes you smile". Uit 6.375 ontwerpen uit 52 landen en slechts 66 IF Gold Award winnaars was het een bijzonder moment voor het designteam.

Geslaagde samenwerking
"Aan het winnen van een award gaat heel wat vooraf. Het ontwikkelen van een nieuw product en merk is een heel proces," laat managing director Ronald Scheppink van OGK Europe weten. "Met Idenova had ik op eerdere projecten al succesvol samengewerkt. In een designpartner kijk je naar een partij die je positioneringsstrategie, kan vertalen naar een design dat daarin past. Idenova kenmerkt zich door een goed gevoel voor design, gecombineerd met uitzonderlijke technische expertise. Een mooi onderscheidend product moet bovenal ook functioneel en goed te produceren zijn. Daarin zijn we in deze samenwerking zeker geslaagd. We maken nationaal en internationaal een gezonde groei door."

Van alle markten thuis
Idenova is gevestigd in Winterswijk en timmert sinds 2001 aan de weg op gebied van industrial design en engineering. Inmiddels is een grote diversiteit aan producten ontwikkeld voor diverse opdrachtgevers. Misschien het meest herkenbaar zijn de producten voor het eveneens Winterswijkse Grijsen park & straat design en de vele producten in de fietsbranche.
Voor Idenova is dit niet de eerste award. Eerder werd met het design van Fleet voor Vanderlande uit Veghel al een eveneens prestigieuze Red Dot award gewonnen. Met Urban Iki werd eerder dit jaar ook al de German Design Award in de wacht gesleept. Kruisselbrink: "En ik kan vast verklappen dat het hier niet bij blijft…"
Kruisselbrink: "Een IF Gold Award is een mooie erkenning voor het harde werken. Toch is het succes van een product en dat van de opdrachtgever voor ons de grootste beloning."

Meer berichten