Van links naar rechts Monique, Harrie, Ria, Priscilla, Tereza, Vlok, Wilma, Rianne, Liedy, Marianne, Willem, workshopleider Mathilde. Foto: Rehaab
Van links naar rechts Monique, Harrie, Ria, Priscilla, Tereza, Vlok, Wilma, Rianne, Liedy, Marianne, Willem, workshopleider Mathilde. Foto: Rehaab

Leerzame workshop voor medewerkers Vrijwilligerspunt

WINTERSWIJK - De vrijwilligers die actief zijn bij het Vrijwilligerspunt konden onlangs deelnemen aan een leerzame dag. Zij volgden een workshop communicatie.

Toen het Vrijwilligerspunt het afgelopen jaar naar het Wuh-gebouw verhuisde is men, vooral ook wat aantal medewerkers betreft, flink gegroeid. Vanuit het WUh werkt het Vrijwilligerspunt samen met een groot aantal andere maatschappelijke organisaties. Veel Winterswijkers weten het WUh inmiddels te vinden en komen met hun vragen langs. Iedereen komt met zijn eigen verhaal en zijn eigen vragen bij het Vrijwilligerspunt. Om nog beter met al deze verschillende situaties en vraagstukken om te kunnen gaan, volgden de medewerkers van het Vrijwilligerspunt een workshop communicatie.

In kleine groepjes werden zij een dagdeel begeleid door workshopleider Mathilde. Vrijwilliger Liedy: "Ik vond het vooral leerzaam dat we aan de hand van praktijkvoorbeelden leerden hoe wij met diverse vragen en situaties om kunnen gaan". Collega's Gerdie en Rianne waren het daarmee eens. Rianne: "Aan de balie komen mensen met allerlei vragen. Ook krijgen wij met andere situaties te maken dan de vrijwilligerscoördinatoren. Dankzij Mathilde weet ik nu hoe ik het beste op bepaalde situaties kan reageren". Mathilde reikte de medewerkers allerlei handvatten aan, zodat zij aanstaande vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties nog beter van dienst kunnen zijn. Hierbij was er vooral aandacht voor de wijze waarop de medewerkers zelf communiceren en hun boodschap overbrengen. De medewerkers van het Vrijwilligerspunt kijken terug op een zeer leerzame workshop. Vooral de ongedwongen sfeer waarin de workshop plaatsvond was zeer prettig. Graag brengen de medewerkers van het Vrijwilligerspunt het geleerde in de praktijk, waardoor de dienstverlening van het Vrijwilligerspunt zich nog verder zal verbeteren.

Meer berichten