Turnsters 4e divisie
Turnsters 4e divisie (Foto: PR Penta Winterswijk)

Succesvol weekend voor turnsters 4e divisie

WINTERSWIJK - Op 16 en 17 maart vond de derde voorronde van de vierde divisie in eigen Sport- en turnhal plaats. Op zaterdag turnden Ilse van Waardenburg en Jonna Hulzink. Ilja Dreeyers kon helaas niet deelnemen wegens de griep. Ilse werd negende en Jonna werd zeventiende. Beiden turnden een stabiele oefeningen en hebben zich hiermee geplaatst voor de regionale.

Op zondag 17 maart turnde de onderbouw vierde divisie hun laatste plaatsingswedstrijd. Fay Tiggeloven, Sophie Pierik en Lindsey Sonderen begonnen de dag bij de instappers. Fay eindigde als eerste op de brug, maar liet wat steekjes vallen op balk en vloer wat resulteerde in een vierde plek. Sophie turnde een prima wedstrijd en vond zichzelf terug op de tiende plaats. Fay en Sophie hebben zich mede door de vorige twee plaatsingswedstrijden geplaatst voor de regiofinale. Lindsey ging dit weekend als een speer van start en turnde fantastisch. Helaas kon ze dit op het laatste toestel brug niet goed vasthouden wat haar een podium- en finaleplek heeft gekost. Toch mag ze meer dan trots zijn op haar negende plaats. Elin Teunnisen en Ismay Hupkens draaiden hun wedstrijd deze ronde bij de pupillen 1. Elin turnde zich voor de derde keer op rij naar het zilver en gaat nu hard trainen om dit resultaat tijdens de regiofinale voort te zetten. Ismay werd die dag elfde.

in baan twee turnden Dionne Konings, Ruth Westrum, Tess van Nijkerken, Esmay Onnink en Noor ten Dolle. Ruth turnt na een aantal blessures weer een goede wedstrijd en dat werd beloond met een bronzen medaille. Samen met Tess (vijfde) en Esmay (negende) plaatsten zij zich voor de regiofinale. Dionne (negende) had niet haar 'balk-dag' en Noor (twaalfde) liet goede oefeningen zien maar dit was helaas niet genoeg voor een plekje in de volgende ronde.

Wedstrijdronde twee was voor Bente Rensen, Nina Somers en Sanne ten Pas. Bente had na de vorige wedstrijd nog het één en ander goed te maken. Op het eerste toestel balk leek het toch weer mis te gaan, maar ze heeft op de overige toestellen geweldig geturnd. Bente mocht verdiend de zilveren medaille mee naar huis nemen. Ook Nina Somers liet zich van haar beste kant zien en turnde zich heel knap naar een zesde plaats, Sanne eindigde hier net achter als achtste. Deze dames mogen alle drie naar de regiofinale.

In de andere baan kwamen Jikke te Winkel, Zoë Holdampf, Maud Schut, Lana Dondergoor en Femke ten Pas in actie. Femke (negentiende) en Lana (zestiende) hebben hard gewerkt aan hun eigen doelen en hebben deze behaald. Jikke wist ondanks een val van balk derde te worden en plaatst zich samen met Zoë (vijfde) en Maud voor de regiofinale op 6 april in Doetinchem.

De laatste wedstrijd was voor de jeugd 1 meiden, Dani Hiddink, Feline Prinsen, Silvia van Battum en Liz Hijink. Dani ging super van start op vloer, helaas was er voor Feline en Silvia een punt neutrale aftrek voor een verkeerd uitgevoerd onderdeel. De meiden lieten zich hierdoor niet kennen en turnden de wedstrijd goed uit. Silvia deed een ieder verbazen op brug. Liz turnde een strakke balkoefening en Feline behaalde op zowel sprong als balk de hoogste scores. Dani mocht na een uitstekende meerkamp plaats nemen op het podium voor de bronzen medaille, Feline eindigde als vierde, Silvia werd negentiende en Liz vond zichzelf terug op de twintigste plaats. Ook Feline en Dani hebben zich geplaatst voor de regiofinale Gelderland-Oost, die op zaterdag 6 april wordt geturnd in Doetinchem. Hier wordt uitgemaakt welke turnsters onze regio mogen vertegenwoordigen tijdens de districtsfinale vierde divisie.

Penta Winterswijk kijkt terug op een zeer geslaagd wedstrijdweekend dat mede mogelijk is gemaakt door de vele vrijwilligers die op zijn/haar haar manier een steentje hebben bijgedragen.

Meer berichten