Puntendeling WSG

WINTERSWIJK - Zowel de schakers van WSG 1 als WSG 2 behaalden in de strijd tegen degradatie een punt. WSG 3 verloor echter ook zijn vijfde wedstrijd, 2½-5½. Nu de nood aan de man is komt WSG 1 op stoom. Tegen MSV Meppel werd 4-4 gespeeld en achteraf zal blijken hoe nuttig dit punt was, want er had ook nog wel meer ingezeten.

Khaled Darwisch speelde zoals gebruikelijk een scherpe partij, maar zijn tegenstander ging er met de buit vandoor. Tom Officier kwam tegen een Meppeler invaller niet verder dan remise en ook Reinhard Funke deelde het punt. Christian Völker bracht de partijen weer op gelijke hoogte. Hij bouwde een stelling met toren, loper en pion tegen dame goed uit. Henrik Lösing stond een stuk achter en zette een alles of niets offensief op dat verrassend genoeg eindigde in een patstelling. Dat was een meevaller. Op de andere drie borden stonden de WSG'ers op een gegeven moment samen vijf pionnen voor, maar geen van drieën wist het punt op het droge te krijgen. Arjan van Lith speelde prima tegen grootmeester Dennis de Vreugt en had dat graag willen bekronen met een zege, maar hij wist het toreneindspel net niet te winnen. Jochem Mullink kwam terecht in een dubbel paardeindspel, maar zijn tegenstander kon de twee paarden offeren voor de laatste twee pionnen. Klaudio Kolakovic had een toreneindspel met twee pionnen meer, maar dat bleek voor hem niet te winnen.
WSG 2 moest eigenlijk winnen van Voorst om nog een serieuze kans op handhaving te houden. Dat lukte (net) niet. Dick van Wamelen kwam niet goed in zijn spel en verloor. Bert te Sligte had met een pion minder een leuke promotietruc en won daarmee een stuk. Emma de Vries stond een kwaliteit achter, maar haar tegenstander ging in de fout. Dick Boogaard liet een paard insluiten in een stelling waarin hij zeker kansen had. Han Schuurmans speelde prima tegen de op papier sterkste tegenstander, maar vlak na de tijdcontrole liet hij zich onnodig verrassen. Marcel Krosenbrink brak met f6 de stelling open en wikkelde af naar een gewonnen toreneindspel. Henri Abbink had een vrijpion waarvoor zijn tegenstander de toren gaf. De twee pionnen die zwart nog over had (tegen een kale toren) waren genoeg voor remise. Invaller Daniel Telöken had twee pionnen minder in een paardeindspel, maar hij wist door hardnekkig manoeuvreren toch de remisehaven te bereiken.
WSG 3 verloor van Caissa Elburg. Luc van Harxen was de eerste. Na pionverlies kon hij het tij niet meer keren. Manfred Schmeing hield de stelling in evenwicht (remise). Invaller Erik Maris kon het ook niet bolwerken. Gerard Klein Langenhorst, koud terug uit Dubai, wist wel een gelijk eindspel te bereiken. Han van de Laar wist daar een halfje aan toe te voegen. André Houwers trof een piepjonge tegenstander, die het hem zeer moeilijk maakte. In het eindspel profiteerde Houwers van een fout en won. Achteraf bleek dat de enige zege, want aan de topborden verloren Reinhard Cvetkovic en Joachim Musholt van sterke tegenstanders.

Meer berichten