Foto:

Jonge Nederlandse en Duitse muzikanten spelen samen in Euregionaal Jeugdorkest

WINTERSWIJK - Met het aansnijden van een grote slagroomtaart werd de eerste repetitie van het Euregionaal Jeugdorkest feestelijk afgetrapt. Tientallen jeugdmuzikanten uit Winterswijk én over de grens kwamen op zondag 10 maart voor het eerst bij elkaar om samen muziek te maken. Tijdens deze 'inzeeprepetitie' in MFA Pelkpark ging het Euregionaal Jeugdorkest onder leiding van Gerald Roerdinkholder aan de slag om de muziek in te studeren die gespeeld wordt tijdens een concerttournee in Duitsland. Deze tournee wordt spectaculair afgesloten: met een spetterend optreden op zondag 5 mei op een groot drijvend podium op 't Hilgelo in Winterswijk tijdens de Internationale viering van de vrijheid.

Samen muziek maken
Een andere taal spreken kan in de mondelinge communicatie lastig zijn, maar dat je bij muziek dezelfde taal spreekt werd afgelopen zondag bewezen. Eén van de muzikanten van het Euregionaal Jeugdorkest is hoorniste Merel Bentsink uit Winterswijk. Merel vertelt enthousiast: "De repetitie voor het internationale jeugdorkest was heel leuk. Het was gaaf om samen dezelfde muziek te spelen, terwijl de taal anders is. Dat bleek ook wel in de pauze, toen we met elkaar probeerden te praten. Ja, het ging wel en we konden onszelf verstaanbaar maken, maar samen goed muziek maken ging ons een stuk makkelijker af!"

Het Euregionaal Jeugdorkest
Op zondag 5 mei organiseert Stichting Bevrijdingsconcert Winterswijk onder de titel Internationale viering van de vrijheid een groots gratis concert in festivalsetting in recreatiegebied 't Hilgelo in Winterswijk. Eén van de bijzondere samenwerkingen bij deze internationale viering van de vrijheid is die met de oosterburen. In aanloop naar het concert op 5 mei is een groot projectorkest, het Euregionaal Jeugdorkest, samengesteld uit meer dan 100 jeugdmuzikanten van alle Winterswijkse muziekverenigingen en de muziekverenigingen uit Vreden, Burlo en Borkenwirthe. Na een gezamenlijke repetitie gaat het Euregionaal Jeugdorkest op tour in Duitsland. De tour wordt afgesloten met een spetterend optreden op zondag 5 mei in Winterswijk.

Duitse concerttour
Het eerste concert van de Duitse tour van het Euregionaal Jeugdorkest heeft plaatsgevonden op zondag 17 maart bij de muziekvereniging uit Borkenwirthe. Er staan nog concerten gepland op zaterdagmiddag 23 maart en zondagmiddag 14 april. Kijk voor meer informatie over de concerten van het Euregionaal Jeugdorkest én meer informatie over de Internationale viering van de vrijheid op de website www.bevrijdingsconcertwinterswijk.nl.

Meer berichten