Lorenzo wint de kampioensbelt. Foto: : King of the King presents Enfusion Rookies.
Lorenzo wint de kampioensbelt. Foto: : King of the King presents Enfusion Rookies. (Foto: )

Winterswijker Lorenzo Geurink wint kampioensbelt voor Nederlands titelgevecht kickboksen

WINTERSWIJK - De 21-jarige Lorenzo Geurink uit Winterswijk heeft afgelopen weekend tijdens zijn profdebuut op kickboksgala King of the King presents Enfusion Rookies het Nederlands titelgevecht kickboksen gewonnen in zijn gewichtsklasse 69 kg. Het kickboksgala werd gehouden in Veenendaal.

Lorenzo vocht voor het eerst in de professionele A-klasse via de NKF bond en mocht na het gevecht van vier maal een ronde van drie minuten de kampioensbelt meenemen. Lorenzo zou eerder zijn profdebuut maken, maar die wedstrijd werd eind vorig jaar vanwege een blessure gecanceld door zijn tegenstander. En nu was het eindelijk zover. Aan het binnenhalen van de titel ging een lange periode van intensieve training vooraf, met zijn coach en tevens vader Roy Geurink. "Lorenzo is erg gedreven en gedisciplineerd. Het is mooi om zo met mijn zoon te werken. Lorenzo's tegenstander was ook een goede vechter. Het was een zeer spannende wedstrijd en de 100 man supporters die met ons mee waren gekomen uit Winterswijk en omstreken waren laaiend enthousiast en gaven ons heel veel energie. Wij zijn als Roy's Gym uit Winterswijk supertrots met dit resultaat."

Gokhan Cakir
Ook een andere vechter van Roy's Gym, de 27-jarige Gokhan Cakir uit Ruurlo ging er met de winst vandoor. Het was zijn tweede profpartij in de A-klasse en ook zijn tweede winstpartij. Van beide vechters zal nog veel vernomen worden.

Meer berichten