Auteur Chris de Stoop te gast tijdens Boekenweek

Chris de Stoop. Foto: Lenny Oosterwijk
Chris de Stoop. Foto: Lenny Oosterwijk (Foto: )

WINTERSWIJK - Op zaterdag 23 maart gaat de Boekenweek van start, met als thema De moeder de vrouw. Met talloze feestelijke activiteiten wordt het boek gevierd, het lezen en brengt men een ode aan moederschap. Het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink, het Boekenweekessay van Murat Isik en het speciale Boekenweekgedicht is bij de boekhandels te verkrijgen. Men wordt uitgenodigd mee te denken over het thema en zich te laten inspireren door de vele nieuw uitgebrachte titels over moeders! De Boekenweek duurt tot en met zondag 31 maart.

Op donderdag 28 maart komt de Belgische auteur Chris de Stoop vertellen over zijn werk in het doopsgezinde kerkje.

Chris de Stoop( 1958) is een auteur van spraakmakende boeken en schreef ruim dertig jaar reportages voor het tijdschrift Knack. Zijn boek 'Dit is mijn hof' (2015), over de teloorgang van het boerenland, was Boek van de Maand bij DWDD, stond op de shortlist van de ECI Literatuurprijs en werd onderscheiden met de Confituur Boekhandelsprijs.

Op donderdag 28 maart zal Chris de Stoop vertellen over zijn nieuwste boek 'Wanneer het water breekt'. Hierin beschrijft hij een universeel aangrijpend verhaal over de diepe breuk die migratie is. Het is het waargebeurde verhaal van een visser en zijn dochter, die al een tijd geleden hun vaderland Vietnam ontvluchtten. Vader Hung stak in een kleine vissersboot de zee over om in België achter een hoge dijk een nieuw leven te beginnen als koster in een katholieke kerk. Zijn dochter Quyen bouwde een succesvolle zaak op in Brussel, maar worstelt met haar eigenheid. Het is ook het verhaal van met elkaar verknoopte levens, bijeengebracht op een beslissend moment van hun bestaan. Niet iedereen heeft het overleefd. Sommigen voelden zich daarna verloren. Anderen werden dokter, ingenieur, bankier of ondernemer.

Belangstellenden zijn op donderdag 28 maart welkom vanaf 20.00 uur in het doopsgezinde kerkje. Kaarten kosten 10 euro, inclusief koffie/thee. Kaarten zijn te verkrijgen bij Boekhandel Kramer 0543-512173 info@boekhandelkramer.nl.


www.boekhandelkramer.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten