De volle buit voor de dames van Skopein Wivoc. Foto: PR

WINTERSWIJK - Het eerste damesteam van Skopein Wivoc had wat recht te zetten tegen VV Forza en heeft dat overtuigend gedaan: de Winterswijks

Algemeen

Na twee zaterdagen geen wedstrijd te hebben gehad kon Skopein Wivoc D1 weer aan de bak. Extra gemotiveerd omdat de wedstrijd in Laren verleden jaar werd gewonnen door vv Forza.
De wedstrijd begon zeer spectaculair met een geweldige serve van de Topper van de Week, Djamira Beijers. Zij serveerde een regelrechte ace, achter in het veld van de tegenstander. Dat was de start van een snelle voorsprong voor Skopein Wivoc D1. Helaas was Manon Schreurs geblesseerd en nauwelijks inzetbaar. Zij werd zeer goed vervangen door Lieke Beusink, de eigenlijke libero. Er werd goed gepassed, de set-up lag prima, waardoor er goed en degelijk werd aangevallen. Deze set werd gewonnen met 25-15.
De tweede set had hetzelfde verloop en werd gewonnen 25-16. Pien Fukkink uit dames 2 vulde bij deze wedstrijd de plek van libero in. Dit deed ze erg goed. Met verschillende fireballs (spectaculaire hard geslagen ballen) van Madelon van den Berg en Esmé Schreurs vlogen de Winterswijkse dames door de set heen.
De derde set liep in eerste instantie wat moeizamer. Een paar kleine foutjes, door onrustig en onduidelijk spel, zorgden voor een paar punten achterstand. Milou van Dam werd vervangen door Mirte Leukenhaus. Zij viel zeer goed in. Door hard en geconcentreerd werken, wisten de dames uiteindelijk de set te winnen met 25-21.
De vierde set verliep weer net zoals de eerste en tweede. Met een paar hard geslagen ballen liepen de dames van trainer Wilhelm de Ruiter flink uit. Daarnaast werden er ook veel goed geplaatste ballen gespeeld. Niet hard, maar wel slim. De set werd gewonnen met 25-13, waarmee de wedstrijd eindigde in 4-0.
Later op de avond organiseerde Skopein Wivoc D1 een gezellige pubquiz in de kantine. De opbrengst hiervan gaat naar de SamenLoop voor Hoop op 6 en 7 juli , waar het team aan mee gaat doen. In de quiz ging Heren 3 er met de prijzen vandoor. Al het geld komt ten goede aan het KWF Kankerfonds.