Foto:

Moeilijk stil zitten bij swingende musical Footloose

WINTERSWIJK - Op 23 en 24 maart speelt Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn de musical Footloose. Het is een swingende dansmusical die je meeneemt naar het Amerika van de jaren '80. Bart Konings en Rozan Domhof spelen de rol van de opstandige Ren McCormack en de domineesdochter Ariël Shaw.

De musical Footloose is gebaseerd op de gelijknamige film met Kevin Bacon in de hoofdrol. Bart Konings speelt de rol van Ren, een stoere puber die houdt van lol maken en dansen en die problemen aan lijkt te trekken. "Na het vertrek van mijn vader besluit mijn moeder Ethel om van de grote stad in het kleine ingeslapen dorpje Bomont te gaan wonen. Daar heeft dominee Shaw het voor het zeggen. Alles wat volgens hem zondig is, heeft hij verboden. Tot grote frustratie van mij en de rest van de jongeren in het stadje, mag er geen moderne muziek worden gedraaid en mag er niet gedanst worden. Ik besluit om het op te nemen voor de jeugd en krijg daarbij steun van domineesdochter Ariël op wie ik smoorverliefd wordt. Samen ontketenen we een ware revolutie in Bomont."

Moeilijk stil zitten
Bart is inmiddels 4 jaar lid van Harlekijn "Voor mij is dit de leukste musical tot nu toe. Er zitten meerdere verhaallijnen in, mooie muziek en het is een echte groepsmusical. Om dan de hoofdrol te hebben is natuurlijk wel gaaf," aldus Bart. Voor Rozan Domhof is dit haar achtste en laatste musical bij Harlekijn. Zij speelt de rol van domineesdochter Ariël. "Ik speel een opstandige puber die zich afzet tegen haar vader - de dominee - en zijn strenge regels. Op die manier probeer ik zijn aandacht te krijgen. Uiteindelijk wordt ik verliefd op Ren en gaan we tegen de wil van mijn vader een dansfeest organiseren voor de jeugd. De rol is uitdagend op het gebied van zang en spel. Ariël is namelijk heel uitbundig, maar ook gevoelig. Kortom, een superleuke rol om te spelen." Het is een swingende dansmusical waardoor het moeilijk is om stil te blijven zitten!

Kaartverkoop
Zaterdagavond 23 maart is bijna uitverkocht, zondag 24 maart is uitverkocht, maar voor het matinee van zaterdagmiddag 23 maart zijn nog kaarten verkrijgbaar. Kaarten zijn te koop voor zestien euro via www.theaterdestorm.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten