De leden van Kon. WOV hebben de fietsen én hun instrumenten al tevoorschijn gehaald. Foto: E. ten Dolle
De leden van Kon. WOV hebben de fietsen én hun instrumenten al tevoorschijn gehaald. Foto: E. ten Dolle (Foto: )

Op de pedalen voor Kon. WOV

WINTERSWIJK - Wie van fietsen houdt kan de datum 14 april alvast noteren in de agenda. Die dag is de eerste editie van de fietstocht van de Koninklijke Winterswijksche Orkest-Vereeniging (Kon. WOV). Wie op deze Palmzondag sportief bezig wil zijn, kan tussen 09.30 en 11.30 uur starten bij het Strandbad voor een tocht van - naar keuze - 20, 30 of 45 kilometer. Bijzonder aan dit fietsevenement is dat er onderweg rustplaatsen zijn waar de deelnemers niet alleen wat kunnen eten of drinken, maar ook getrakteerd worden op een muzikaal optreden.

Door Verona Westera

"Deelnemers kunnen zelf de lengte van de tocht kiezen", vertelt Monique ten Dolle van de activiteitencommissie van de Winterswijks muziekvereniging. "We wilden een sportieve en leuke actie houden om geld op te halen voor de vereniging", gaat Monique verder. "Een vereniging heeft natuurlijk altijd geld nodig, voor instrumenten, of voor kleding. Noem maar op. Om er ook voor te zorgen dat alle inkomsten van dit fietsevenement bij de vereniging terecht komen, doen wij als leden alles zelf. De rustplekken zijn bij leden thuis. Daar kunnen fietsers wat eten en drinken. Ook zelfgemaakt allemaal." Leden van de Kon. WOV zorgen voor een mooi stukje muziek tijdens deze rustpauzes van de fietsers.

Wie het leuk lijkt om deel te nemen aan deze fietstocht kan zich bij het Strandbad inschrijven tussen 09.30 en 11.30 uur. Kosten bedragen 7,50 euro, dit is inclusief een consumptie. Men kan alleen contant betalen, ook op de pauzeplaatsen. Deelnemers krijgen de route mee op papier, maar de tocht is ook uitgepijld. "Het is zo onhandig als je op de fiets zit met een routekaartje voor je", vindt Monique. "Vandaar de pijlen."

Agenda
De Kon. WOV zit niet stil en heeft de komende periode nog meer activiteiten op de agenda staan. Op zaterdag 16 maart is de inmiddels bekende potgrondactie. "Dit jaar gaan de leden voor de dertiende keer langs de deuren om potgrond te verkopen voor de vereniging."

Zaterdag 13 april is de volgende datum die bij de KWOV omcirkeld is. "Dan spelen de VIM's samen met de jeugdmuzikanten uit Eibergen", aldus Monique. "Wat VIM's zijn? Very Important Musicians", verduidelijkt de Winterswijkse lachend. "Eigenlijk is het een orkest dat bestaat uit beginnende muzikanten. Het gaat dan om jeugd, maar ook volwassenen die nog niet zo lang spelen. Je moet een bepaald niveau hebben om in het harmonieorkest te kunnen spelen. Wie de benodigde diploma's nog niet heeft, kan vast oefenen bij de VIM's." De locatie voor het optreden is nog niet vastgelegd, maar dat de VIM's samen met de Eibergse jeugd op zaterdag 13 april spelen in Winterswijk is wel zeker.

Wie meer wil weten over de vereniging of de activiteiten kan een kijkje nemen op de site. Ook is het mogelijk potgrond te bestellen via mail. Wie zich alvast op wil geven voor de fietstocht kan ook een mailtje sturen.


www.kwov.nl
activiteiten@kwov.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten