Damstrijd in vier verschillende competities

Algemeen

WINTERSWIJK - Op de damclubavond van 6 maart werden er voor alle vier van de interne competities partijen gespeeld. Hier vielen een aantal interessante uitslagen te noteren.

Onderlinge competitie en tevens ratingcompetitie: John van Laarhoven – Wim Bennink (1-1). Wim wist vorige week de nummer 2 van de ranglijst met prima spel te verslaan, maar kon dit maal het verschil niet maken. Wim sluit aan bij de subtop en John blijft in de middenmoot. Theo Stoverinck – Kees Spruijt (1-1). De nummers 3 en 4 van de ranglijst wisten dat ze moesten winnen om in het spoor te blijven van de koploper. In een klassieke strijdt leek Kees kansrijk komen te staan, maar kon dit niet in voordeel omzetten, waarna de partij in remise eindigde.

Poulefase BijHillen-cup: Zeeg Jongkoen – Erik ten Hagen (0-2). Erik verraste zijn tegenstander met een combinatie naar dam, met daarbij wel 3 schijven minder op het bord. Erik kwam echter niet meer in de problemen en plaatst zich hierdoor ten koste van Zeeg voor de volgende bekerronde. Gerwin Doornink – Wim Sonderen (1-1). Het eindspel leek voor Wim misschien nog wel kansrijk, maar Gerwin maakte geen fout en speelde keurig remise. Gerwin is hierdoor wel uitgeschakeld, Wim zal Wim Bennink moeten verslaan om zich als laatste speler te plaatsen voor de kwartfinale.

30-minuten competitie: De overige spelers speelden voor de 30-minutencompetitie en enkele partijen buiten de competitie om. Hieronder de uitslagen van de 30-minutencompetitie: Frank – Thomas (2-0), Augustin – Frank (0-2), Thomas – Augustin (1-1). Door de uitslagen leidt Augustin nu zowel de rating- als 30-minutencompetitie.

.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant