Vrijwilliger voor één dag

Algemeen

WINTERSWIJK - In het voorjaar en in de komende zomer vinden een aantal grote evenementen in Winterswijk plaats waarbij de inzet van vrijwilligers onmisbaar is. Deze evenementen verwachten veel bezoekers.

Op 5 mei vindt, georganiseerd door muziekvereniging Excelsior, het Bevrijdingsconcert plaats. Op een drijvend podium op het Hilgelo wordt samen met andere muziekverenigingen uit de regio en uit Duitsland een prachtig concert gegeven. Er worden veel bezoekers verwacht, niet alleen uit Winterswijk zelf, maar ook uit de regio en uit Duitsland.
Zo'n twee maanden na het Bevrijdingsconcert zal op 6 en 7 juli de SamenLoop voor Hoop plaatsvinden bij de atletiekbaan van Archeus. De SamenLoop is een wandelestafette waarbij teams zoveel mogelijk geld proberen in te zamelen voor onderzoek naar kanker. De SamenLoop wordt muzikaal omlijst en tijdens het weekend worden allerlei activiteiten georganiseerd.
Het derde grote evenement dat plaats zal vinden in Winterswijk, is de voorstelling Die Zauberflöte van Stichting Het Steengroevetheater. In de week van 5 tot en met 12 augustus zal deze voorstelling worden opgevoerd in de Steengroeve in Winterswijk. De afgelopen jaren trokken de voorstellingen van het Steengroevetheater duizenden bezoekers.

Al deze evenementen worden door enthousiaste vrijwilligers georganiseerd. Zij zetten zich met elkaar in om alles in goede banen te leiden en bezoekers een bijzondere dag of avond te bezorgen. De organisatoren van alle drie de evenementen kunnen echter nog extra handen gebruiken.
Voor de evenementen wordt gezocht naar mensen die kunnen helpen met de op- en afbouw. Ook gastheren/gastvrouwen, verkeersregelaars, cateringmedewerkers en schoonmaakmedewerkers zijn onmisbaar en dus van harte welkom. Naast deze taken zijn er ook diverse ondersteunende werkzaamheden die gedaan kunnen worden. Er is altijd wel iets waarmee iemand kan helpen. Het samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers toewerken naar een bijzondere dag is niet alleen erg gezellig, maar zorgt ook voor een gevoel van saamhorigheid. Na afloop kan men met elkaar terugkijken op hopelijk een geslaagd evenement.
Wie het leuk lijkt om bij één of misschien meer van deze evenementen in actie te komen als vrijwilliger, kan men zich melden bij het Vrijwilligerspunt. Ook wie wel wil helpen, maar niet zo goed weet waarmee, wordt van harte uitgenodigd zich te melden via info@vpwinterswijk.nl of tel. 0543 200 026. Ook langskomen tijdens het spreekuur mag: elke maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur aan de Torenstraat 9, Winterswijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant