Stop met diëten!

Mariska Grevers, FoodMoveBalance
Mariska Grevers, FoodMoveBalance (Foto: AAD WITTEVEEN)

Het ervaren van honger en geen voldoening halen uit je maaltijd zijn vaak de redenen waarom een dieet niet werkt. Overgewicht en obesitas zijn het gevolg omdat de focus alleen op de korte termijn is gericht. Om Nederlanders gezonde keuzes op de lange termijn te leren maken is in november het Nationaal Preventieakkoord gepresenteerd door staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid. Voeding en beweging zijn enkele maatregelen die hierbij behandeld worden vanuit een lange termijn visie. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat als je blijvend resultaat wil behalen een omslag naar een andere leefstijl vereist is. Stop dus met diëten en ga werken aan een structurele aanpak van je leefstijl met blijvend resultaat!

FoodMoveBalance is een praktijk dat zich richt op leefstijl & gewichtsbeheersing die deze nieuwe richtlijnen hanteert. Ik, Mariska Grevers, run deze praktijk als geregistreerd BGN-gewichtsconsulent en leefstijlcoach. Geen oplossing voor de korte termijn, maar een aanpassing naar een gezonde leefstijl op langere termijn.

Ik stel een Persoonlijk Leefstijl Adviesplan voor je op door jouw huidige leefstijl (positief) kritisch te bekijken. Jouw wensen/doelen worden hierin meegenomen. Door handelingen te herhalen, inzicht & bewustwording te creëren, ontstaat een geleidelijke overgang naar je nieuwe gewoonten. Je bereikt hiermee dat je gezonder, fitter & energieker in het leven staat.

Ik begeleid cliënten individueel, in groepjes maar geef ook voorlichtingen bij bedrijven om personeelsleden voor te lichten over preventieve maatregelingen voor hun gezondheid. Steeds meer ondernemers zien namelijk het nut in van een gezonde werknemer die productiever is, maar ook een kostenreductie oplevert door een lager ziekteverzuim. Werknemers kunnen hierbij individueel of in een groep begeleiding krijgen naar een gezondere leefstijl.

Heb ik je interesse gewekt? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.foodmovebalance.nl of neem contact met mij op via 06 – 819 919 39 of mariska@foodmovebalance.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten