Diploma-uitreiking voorafgaand aan rustige damavond

Algemeen

WINTERSWIJK - Op woensdag 27 februari was het met vier partijen een rustige damavond voor de Winterswijkse Dam Club (WDC). Voorafgaand was het echter iets onrustiger, want toen vond namelijk de feestelijke afsluiting van de Van der Wal-groep plaats.

Voorafgaand aan de clubavond vond de afsluiting plaats voor de Van der Wal-groep. Alle jeugdige deelnemers bleken ruimschoots te zijn geslaagd voor het eerste officiële damdiploma. Na een simultaan tegen de trainer werden, onder toeziend oog van enkele enthousiaste familieleden, de prijzen en damdiploma's uitgereikt.

Onderlinge competitie
Wim Bennink – Wim Sonderen (2-0). Voor de competitie wist Bennink de nummer 2 van de ranglijst vast te zetten. Sonderen kon alleen schijven weggeven en gaf de partij direct op.

BijHillen-cup
Voor de BijHillen-cup werden ook nog enkele beslissende partijen in de poule gespeeld om plaatsing voor de knock-outfase.

Erik Oonk – Theo Stoverinck (1-1). Bij een gelijkspel zou Erik 1e worden van de poule en Theo zich plaatsen. Een salonremise volgde, ondanks een snelle schijfvoorsprong voor Theo.

Thomas Esselink – Augustin Saouadogo (2-0). Middels een doorbraakcombinatie kwam Thomas tot winst, waardoor hij zich als nummer 1 van de poule plaatst voor de volgende ronde.

Zeeg Jongkoen – Frank ten Hagen (1-1). Na een rustige opening, kwam er toch nog strijd in het eindspel. Geen van beiden kon echter de winst vinden. Frank was al geplaats, Zeeg maakt nog een goede kans, maar zal nog een flinke kluif hebben aan de clubkampioen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant