Water Natuurlijk onderstreept het belang van bossen voor de waterhuishouding

Water Natuurlijk vindt bomen en bossen van groot belang voor de waterhuishouding. Lijsttrekker Antoinet van Helvoirt kwam daarom afgelopen zaterdag naar Kotten om bomen te planten op landgoed Sieverdink.

"Bomen, bossen en dus ook landgoederen spelen een belangrijke rol bij waterberging en demping van extreme temperaturen door klimaatverandering." aldus de lijsttrekker. "Water Natuurlijk staat voor een integrale aanpak van de opgaves die ons in verband met te verwachten extreme droogte en extreme regenval te wachten staan. Het belang van gezonde bomen en bossen moeten we hierbij niet onderschatten." "Op 20 maart zijn er waterschapsverkiezingen: dan gaat het er om welke keuzes in de jaren daarna binnen het waterschap gemaakt gaan worden over klimaat en de rol van natuur daarbij."

De geslaagde actie in Kotten zal op zondag 10 maart nog een vervolg krijgen als het team van Water Natuurlijk weer naar Winterswijk komt in het kader van de 'Watertoer'. Op die dag zal een bezoek worden gebracht aan het gebied waarin, onder regie van het waterschap, nieuwe natuur ontwikkeld is- en wordt. Start van de openbare excursie: Buitinkweg 4, Winterswijk Kotten, zondag 10 maart, 16.00 uur.

Meer berichten