De ereleden werden in het zonnetje gezet. Van links naar rechts Annie Sonderen, Nel van 't Zand, Gerard Siebelink en Hemmie Sonderen. Foto: Bernard Rave
De ereleden werden in het zonnetje gezet. Van links naar rechts Annie Sonderen, Nel van 't Zand, Gerard Siebelink en Hemmie Sonderen. Foto: Bernard Rave

Nieuwe voorzitter en twee ereleden benoemd bij tienjarige Wenters Plus

Algemeen

WINTERSWIJK - Hemmie Sonderen en Nel van 't Zand werden tijdens de algemene ledenvergadering van Wenters Plus in het zonnetje gezet en benoemd tot erelid van de vereniging voor 50-plussers. Zij ontvingen een oorkonde een cadeaubon en de bloemen uit handen van de secretaris Gerard Siebelink. Ook werd tijdens deze vergadering de kersverse voorzitter Hans Willemsen geïnstalleerd. Verder werden de leden bijgepraat over de activiteiten in het kader van het 10-jarig bestaan van Wenters Plus.

Door Verona Westera

Op 5 januari 2009 is de vijftig-plus vereniging Wenters Plus opgericht en maakten veel mensen de overstap vanuit de ANBO naar deze nieuwe vereniging. Momenteel telt de vereniging bijna 600 leden. Elke dinsdagmiddag kunnen belangstellenden terecht bij Partycentrum Nijenhuis voor een activiteit van de vereniging. het kan gaan om een bingo, maar er worden ook muziekmiddagen gehouden. "De dinsdagmiddagen trekken redelijk wat bezoekers.De aantallen variëren van zo'n 40 personen op de spellenmiddag tot zo'n 170 personen op een feestmiddag", vertelt secretaris Gerard Siebelink. "Als ik bij de deur sta en de mensen laten dan weten dat ze weer een leuke middag hebben gehad, dan ben ik tevreden. Dat laadt bij mij de accu altijd weer op", lacht Siebelink. Naast deze middagen houdt Wenters Plus ook onder andere reisjes, dagtrips, fietstochten, lezingen en informatieve avonden en gezellige bijeenkomsten voor de leden.

Hemmie Sonderen
Vanaf de oprichting van Wenters Plus op 5 januari 2009 was Hemmie secretaris van de vereniging tot maart 2016. Hij heeft samen met het toenmalige bestuur een organisatie opgezet met zo'n 1000 leden. De oprichters waren: Willie Memelink, Herman Hofstee, Johan Schreurs, Rudie Schreuder, Truus Haeke, Willie Mekkink, Nel van 't Zand en Hemmie Sonderen. Toen Hemmie drie jaar geleden stopte als secretaris bleef hij actief voor Wenters Plus. Hij zorgde samen met Bernard Rave en Henk Boeijink dat de boekjes maandelijks worden gedrukt. De eerste jaren met een stencilmachine de laatste jaren met een semi professionele printer. In de afgelopen 10 jaar zijn er zo'n 60.000 boekjes gedrukt. Totaal zo'n 1,2 miljoen pagina's. Al deze pagina's moesten worden samengevoegd en geniet. Dat waren zo'n 120.000 nietjes. Daarna werden de boekjes verdeeld onder de bezorgers en Hemmie nam al die jaren een groot aantal mee die hij door weer en wind zelf bezorgde.

Nel van 't Zand
Nel van 't Zand kwam in de jaren '90 met haar man vanuit Den Haag naar Winterswijk. Op 1 juli 1996 werd zij lid van de Algemene Nederlandse Ouderen Bond (ANBO). In maart werd zij daar bestuurslid met als functie 'belangenbehartiging'. Zij heeft in de loop der jaren heel wat leden geholpen met het schrijven van brieven naar de gemeente met verzoeken om ondersteuning, vaak ging zij ook persoonlijk mee om de betreffende personen met raad en daad te ondersteunen. Nog steeds is zij bestuurslid en is zij met haar ruim negentig jaren jong een zeer actief bestuurslid. Zij is betrokken bij alle activiteiten die Wenters Plus organiseert en is elke dinsdagmiddag aanwezig en zij is het visitekaartje van de vereniging. Vorig jaar is Nel voor al haar activiteiten Koninklijk onderscheiden.

Voorzitter
Hans Willemsen is de nieuwe voorzitter van Wenters Plus. "Ik had Hans al meerder keren gevraagd voor het voorzitterschap", vertelt Siebelink. "Ik heb de taak van voorzitter vervuld naast dat secretaris was. Een dubbele functie is nooit goed. Ik ben dan ook blij met het voorzitterschap van Hans."De heren hebben elkaar ontmoet bij een vergadering van de Seniorenraad. "We bleken oude bekenden. Een jaar of 50 terug reden we samen naar Vliegbasis Twente. Ik was als dienstplichtig militair op de vliegbasis en Hans was als Kort Verband Vrijwilliger ( KVV) gelegerd op die plek. Na al die tijd kwamen we elkaar weer tegen. Na meerder keren gevraagd te zijn besloot Willemsen toch voorzitter te worden van de Wenters Plus." Hij liep een paar maanden met Siebelink mee om zich te verdiepen in wat er speelde in onze vereniging "Onze nieuwe voorzitter is dus volledig ingewerkt ", lacht de secretaris.

Jubileum
In het kader van het tienjarig bestaan wordt er in de 'Week van de ouderen' een spectaculair concert gegeven. "In de Jacobskerk vieren we de afsluiting van het jubileumjaar op 6 oktober", vertelt Gerard Siebelink. "We hebben het koor RockPops bereid gevonden om te komen zingen. Om het extra spectaculair te maken is er een samenwerking met de harmonie van KWOV", verklapt de secretaris alvast. "Ook komt er een mystery guest, maar daarover vertel ik nog niets."

Wie meer wil weten over Wenters Plus of een keer een kijkje wil komen nemen is welkom op dinsdagmiddag bij Partycentrum Nijenhuis. Meer informatie is ook te vinden op de www.wentersplus.com of mail naar secretariaat@wentersplus.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant