Lopes welkom om deel te nemen aan race in Vreden. Foto: Raphael Kampshoff
Lopes welkom om deel te nemen aan race in Vreden. Foto: Raphael Kampshoff

50e Internationale Race in Vreden

Algemeen

VREDEN - Op 23 februari wordt het eerste startsignaal voor de 50e Internationale Volkslauf van TV Vreden gegeven om 12.30 uur. Voor dit jubileum is de timing enigszins aangepast. De kleuters zijn de eersten die op het circuit komen. Rond half 3 kunnen de laatste langeafstandslopers terugkeren naar het stadion. Voor de 50e race is er een finisher-medaille voor alle deelnemers die de finish bereiken.

Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 6 en 7 jaar staat zoals in de afgelopen jaren, 600 meter op het programma, start is om 12.45 uur voor de jongens en 12.55 uur voor de meisjes. De 8 en 9-jarigen starten om 13.10 uur voor de jongens en 13.20 uur voor meisjes. Parcours is 1 km lang. Jeugd in de leeftijd jeugd tussen 10 en 15 start 13.30 uur. Parcours is 2 km rond de Berkel, met start en finish in Widukind Stadium.
Om te voorkomen dat de kinderen te snel rennen, zullen ze doorgaan met het gebruik van zogenaamde 'remrunners'. Er zijn vier tot vijf lopers aan het begin van de baan die voorop lopen om het begintempo laag te houden. Zodra de 'Bremsläufer' de baan verlaat, is de afstand tot de finish nog lang genoeg om een waardige winnaar te vinden.

Naast de races voor de kinderen worden de drie traditionele hoofdraces over 5 km, 10 km en de halve marathon opnieuw aangeboden. Omdat veel lopers het stadion op hetzelfde moment bereiken, zijn de starttijden van de runs veranderd. Eerst begint de halve marathon om 13.05 uur, de 10 km hardlopers gaan om 13.45 uur op het parcours en de 5 km-run begint om 13.55 uur. Voor nieuwe koersrecords wenkt een prijzengeld van 25 euro. De registratie voor de hoofdraces is open en toegankelijk op www.tv-vreden.de. Speciale prijzen zijn beschikbaar voor de clubs met de meeste deelnemers.
Na het hardlopen kunnen de lopers hun vermoeide benen laten masseren door medewerkers van Inoymed en de fysiotherapiepraktijk Ronny Groeneveld, of wat eten in de cafetaria.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant