WSG op kop

Algemeen

WINTERSWIJK - In de doordeweekse competitie hebben de schakers van het WSG de wind er wel onder. Of Raalte de schrik al in de benen had is niet bekend, maar feit was dat de gasten maar met zes mensen naar Winterswijk kwamen, waardoor de thuisclub met een 2-0 voorsprong kon beginnen. Daarna was het ook vrij snel 5-0 en zaten de matchpunten al in de knip. Gerard Harbers won door een mooi magneetdameoffer op h2 en Marcel Krosenbrink zette fraai een toren op f5 die op twee manieren geslagen kon worden, maar zwart verloor of de dame of ging mat. Bert te Sligte kregen een inslag op f2 te verduren, maar hij had de verwikkelingen beter ingeschat dan zijn tegenstander.

Omdat de bordpunten ook een rol gaan spelen bij het bepalen van het kampioenschap gingen ook de overige spelers er nog eens goed voor zitten. Arjan van Lith en zijn tegenstander hadden beiden kort gerokeerd en geen enkele pion meer op de koningsvleugel. Beide koningen op de tocht, maar Van Lith kwam er toch als beste uit. Arent Luimes wikkelde fraai af met een promotiecombinatie. Alleen Mark Burgers kwam niet verder dan remise. Hij stond eerst goed, maar verloor een stuk en mocht uiteindelijk nog blij zijn dat het remise werd. Maar met 7,5-0,5 werd de koppositie van Lonneker overgenomen met nog twee ronden te gaan.
Het WSG-viertal speelde voor de tweede achtereenvolgende keer gelijk. Nu werd het 2-2 tegen HEC. In Haaksbergen won Daan Slager. David Poole en André Houwers speelden remise. Ulf Bierkämper kwam tekort, waardoor de eindstand 2-2 werd. Ondanks de teamwedstrijden werden er ook in de onderlinge competitie, die inmiddels 47 deelnemers telt, nog veertien partijen gespeeld.
Uitslagen: Wolters-Schley 0-1, Ruesnk-Deunk 1-0, W.Schmeing-Mullink ½-½, Abbink-T.Dekker 1-0, Kolakovic-Schuurmans ½-½, Boogaard-Musholt ½-½, Klein Langenhorst-Wamelink 0-1, L.Maris-Van de Laar ½-½, Er.Maris-Klein Poelhuis 0-1, M.Schmeing-Ev.Maris ½-½, Voogd-Eisenbart 1-0, Houwers-Van Beek 1-0, Eckhardt-Labee ½-½, Barachtjansky-P.Dekker 1-0.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant