Nieuwe korte cursus slaggitaar bij Boogie Woogie cultuurcentrum

Docent Léon Venderbosch. Foto: Jurgen Pillen
Docent Léon Venderbosch. Foto: Jurgen Pillen ( )

WINTERSWIJK - De korte cursus slaggitaar start op woensdag 20 maart, 20.00 uur. De cursus is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar en bestaat uit 10 wekelijkse groepslessen van 60 minuten. De lessen zijn bedoeld voor beginners en mensen die hun spel willen opfrissen. De kosten bedragen 80 euro exclusief btw (21 jaar en ouder). Benodigdheden zijn een eigen gitaar en lesboek (slaggitaar deel 1 van Michiel Merkies, 20 euro).

De cursus vindt plaats in het hoofdgebouw van Boogie Woogie cultuurcentrum aan de Roelvinkstraat 2 in Winterswijk en wordt gegeven door gitaardocent Leon Venderbosch. Venderbosch is een ervaren gitarist, die thuis is in zowel het klassieke gitaarspel als in de popmuziek.
Aan de hand van een leerboek wordt aandacht besteed aan de verschillende beginselen van het gitaarspel zoals akkoorden en aanslag manieren voor het begeleiden van liedjes.
Bekende popnummers, kinderliedjes en/ of nummers in rock/blues stijlen komen in de lessen aan de orde. Kennis van het notenschrift is absoluut niet vereist, men leert gitaarspelen door middel van akkoorddiagrammen en eenvoudige ritmen.
De nummers uit het leerboek kunnen middels de meegeleverde cd thuis geoefend worden. Al snel is het mogelijk om in een bandje mee te spelen. Dat werkt heel stimulerend.

Opgeven voor de cursus kan tot en met vrijdag 8 maart bij de administratie van Boogie Woogie, info@boogiewoogie.nl, tel: 0543–515569. Meer informatie, ook over andere korte cursussen en overig cursusaanbod, is te vinden op www.boogiewoogie.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten