v.l.n.r. Merel Floors, Madelon Vaartjes, Donna Meekes, Shania Vaartjes, Neve Smit en Nouk Kos. Foto: PR Penta Winterswijk
v.l.n.r. Merel Floors, Madelon Vaartjes, Donna Meekes, Shania Vaartjes, Neve Smit en Nouk Kos. Foto: PR Penta Winterswijk

Mooie resultaten op district- en kwalificatiewedstrijden voor Penta

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag was voor de turnsters die in de eerste en derde divisie uitkomen een belangrijke wedstrijddag. Voor de turnsters die uitkomen in de derde divisie ging de strijd in Nijmegen om de districtsfinale en een plaats in de landelijke halve finales. De turnsters van de 1e divisie mochten in het Limburgse Reuver hun eerste kwalificatie wedstrijd turnen, ook voor een plek in de halve finales. Penta Winterswijk mocht met liefst 14 dames de districtsfinale turnen.

Zonder uitzondering lieten ze mooie oefeningen zien met voor bijna iedereen een plek in de halve finale, bovendien werden er weer podiumplekken behaald. Die waren deze keer voor Donna Meekes, Lot Beskers, Nouk Kos en Neve Smit. Deze dames werden respectievelijk 1e, 2e, 1e en weer 2e. Daarnaast hebben de volgende turnsters zich voor de halve finales geplaatst. Silvie Meerman, Madelon Vaartjes, Shania Vaartjes, Merel Floors, Derlinde Mengers, Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof, Jade Derks en Anne Schutten. Ilse Bruggers wist deze keer geen ronde verder te komen.

Minou ter Horst en Janne Luisman (jeugd 1 N2) waren naar Reuver afgereisd. Startend op sprong gaven zij meteen hun visitekaartje af, Minou wist hier zelfs de hoogste score te behalen. Op de resterende damestoestellen zetten deze turnsters ook prima oefeningen neer. Dit alles bracht Minou op een keurige 7e plaats en Janne steeg daar nog bovenuit met een prima 5e plek. De laatste wedstrijdronde van deze zaterdag was voor Rachel Nijbroek (senior A). Rachel heeft een keurige 4-kamp geturnd, waarin ze haar voorgenomen programma tot een goed einde bracht. Zij is in de einduitslag op een prima elfde plaats terecht gekomen.

Meer berichten