Ronny Peters in zijn Mazda. Foto: Verona Westera
Ronny Peters in zijn Mazda. Foto: Verona Westera (Foto: )

Ronny Peters houdt doneeractie voor Hospice de Lelie

Met klassieke Mazda naar Scandinavië

Door Verona Westera

WINTERSWIJK - Op 3 maart vertrekt Ronny Peters met zijn maatje Herwin Lensink richting Scandinavië tijdens de Cold Classic Car Experience (CCCE). Op 10 maart komt hij terug. De Winterswijker heeft aan zijn tocht een goed doel gekoppeld: Hospicegroep de Lelie. De klassieke Mazda is nu al beplakt met stickers van bedrijven die de actie van Ronny steunen en geld doneerden. Maar de auto is nog lang niet volgeplakt. Bedrijven en personen die Hospice de Lelie een warm hart toedragen kunnen een donatie doen.

"Mijn vader is twee jaar geleden overleden", vertelt Ronny. "Hij kreeg te horen dat hij een hersentumor had. Hij had nog een aantal maanden te leven. Ik heb hem er van kunnen overtuigen dat hij het beste naar de hospice kon gaan. Dat heeft hij gedaan", legt Ronny uit. "De laatste periode van zijn leven is gefilmd en te zien op de site van de Hospicegroep. Dat was de wens van mijn vader. Hij is in het hospice gestorven."

Dankbaar
De familie is erg dankbaar voor de zorg die vader heeft ontvangen in het hospice. "Het is met geen woorden te beschrijven wat dat voor ons heeft betekend", vertelt Ronny. "Deze mensen zijn allemaal vrijwilligers en zij nemen zo veel zorgen van je weg. Daar zijn we zo dankbaar voor. En ook mijn vader was dankbaar voor de zorg. Hij zei nog 'ik zou niet weten hoe ik deze mensen kan bedanken'. Dat hoeft hij niet meer, maar ik wil dat voor hem doen", verklaart de Winterswijker.
Het bedrag dat Ronny met de roadtrip bij elkaar rijdt is bestemd voor cursussen en opleidingen voor de vrijwilligers van het hospice. "Dan kunnen zij hun werkzaamheden wellicht wat gemakkelijker uitvoeren", hoopt Ronny. "Zij zouden bijvoorbeeld rustgevende massages kunnen leren geven. Dat kan een verrijking zijn voor de kwaliteit van leven in de laatste fase", voegt Renilda van der Veer, de vriendin van Ronny. Zij helpt Ronny om via sociale media meer aandacht voor de actie te krijgen.

Carbage run
De vader van Ronny steunde hem altijd enorm bij zijn deelname aan de diverse Carbage runs, die hij reed. "Ook toen hij in het hospice lag, bereidde ik me voor op de volgende race. Mijn vader wilde hoe dan ook dat ik mee zou rijden en liet me beloven te starten, wat er ook gebeurde. Dat heb ik gedaan. Ik startte klokslag half 10 aan de Carbage run, terwijl de crematie van mijn vader ook diezelfde dag om klokslag half 10 was." Tijdens die race is het idee ontstaan deel te nemen aan de CCCE en daarmee geld op te halen voor Hospicegroep de Lelie.

Begin maart rijdt er een stoet van 16 classic cars de tocht richting het noorden. "Alle rijders hebben een eigen goed doel aan de tocht verbonden. Ik ben blij dat ik dit terug kan doen voor de goede zorgen van de mensen van het hospice", besluit Ronny. Op de achterruit van de auto prijkt dan ook het motto van Hospice de Lelie: 'Wij voegen geen tijd toe aan het leven, maar wel leven aan de laatste dagen'.
De komende tijd kan iedereen de auto met de stickers en opvallende oranje velgen door Winterswijk zien rijden. Ronny en Herwin gaan bij bedrijven langs om zo veel mogelijk in te zamelen voor hun doel. Wie ook een donatie wil doen kan een kijkje nemen op Facebook Doneer voor Hospicegroep de Lelie, of contact opnemen met Ronny, tel.06-22403025. Ook via de site van de hospice is meer informatie te vinden over de actie en kan gedoneerd worden.


www.hospicedelelie.nl

Meer berichten