WSG grijpt laatste strohalm

WINTERSWIJK - De schakers van WSG hebben hun laatste kans op klassenbehoud gegrepen. In Hardenberg werd een rechtstreekse concurrent met maar liefst 2-6 verslagen.

Teamcaptain Gerard Harbers verloor zijn partij, maar Arjan van Lith, Klaudio Kolakovic, Christian Völker, Reinhard Funke en Tom Officier wonnen hun partij. Jochem Mullink en Khaled Darwisch speelden remise. Hardenberg heeft de rode lantaarn nu overgenomen van WSG dat in de laatste drie rondes nog minimaal drie punten moet halen om het verblijf op het hoge niveau te verlengen.
Daarbij had WSG wel het geluk dat Lonneker zijn twee op papier sterkste spelers miste en deze had vervangen door één leeg bord en een invaller met een bescheiden rating. Van die laatste wist Dick van Wamelen redelijk vlot te winnen. Dick Boogaard en Hennie Meijer zorgden er met nederlagen voor dat de stand weer gelijk werd. Henri Abbink bracht WSG op voorsprong doordat hij een afwisselende partij afsloot met een fraaie combinatie. Emma de Vries leek ook even voordeel te hebben, maar uiteindelijk werd het remise. Op de twee resterende borden zag het er echter goed uit. Marcel Krosenbrink kreeg in het middenspel een pionoffer om zijn oren en dat wist hij afdoende te verdedigen om de winst binnen te halen. Han Schuurmans ving de aanvallen van zijn sterke tegenstander prima op en bereikte een gewonnen stelling. Helaas verzandde dit nog in remise, maar de 3-5 zege was een feit.
WSG 3 lukte het ook tegen Pallas in Deventer niet om een punt te pakken, ondanks een fraaie zege van Henk te Brinke aan het eerste bord. Ook de twee jongste spelers van het team, Luc van Harxen en Thiemen Dekker wonnen hun partij, waarbij Thiemen in grote tijdnood zeer koelbloedig bleef. Daar wist alleen Han van de Laar nog een snel halfje aan toe te voegen. Hoewel zij zeker op papier geen onklopbare tegenstanders hadden, wisten Reinhard Cvetkovic, Remko Algera, Gerard Klein Langenhorst en André Houwers niet tot scoren te komen.
De jeugdteams van WSG kwamen ook in actie. Zowel A2 als A1 speelden tegen HEC uit Haaksbergen. Het eerste team won met 4-0 door zeges van Oscar Wamelink, Daan Slager, David Poole en Kay Ruesink, het tweede team won met 1-3 door winst van Evi Maris, Lauri Maris en Bram Wilterdink.

Meer berichten