Life in Short: muzikale levensreis

Meike en Linda de Wit en Sten Geerdink in de fraaie entourage van de Jacobskerk. Foto: Sanne Wevers
Meike en Linda de Wit en Sten Geerdink in de fraaie entourage van de Jacobskerk. Foto: Sanne Wevers

WINTERSWIJK - Op zondagmiddag 10 maart vindt opnieuw een Heartbeatconcert plaats. De titel is Life in Short. Ook nu is de plaats van handeling de Jacobskerk op de Markt, vanaf 16.00 uur. Dit keer gaat het om een muzikale reis door het leven, in zeventien nummers, met zang, dans en muziek. Linda de Wit uit Nijmegen, die velen zich zullen herinneren van haar medewerking aan de laatste voorstelling in het Steengroevetheater, voert de nummers uit, zingend ondersteund door Joost Huijs, en Sten Geerdink, afkomstig uit Neede. Linda's dochter Meike de Wit levert een bijdrage als danseres, en Bouwe Bruins - piano, Jonas Pap - cello en Pieter Althuis - bas verzorgen de instrumentale begeleiding.

Door Lydia ter Welle

In Life in Short, letterlijk 'leven in het kort', deelt zangeres Linda de Wit in zeventien prachtige nummers haar eigen leven met de toehoorders. Maar niet alleen haar eigen leven, maar eigenlijk het leven van iedereen, vindt de zangeres. "Want relaties, opgroeien, kinderen, jezelf ontwikkelen, opkomen voor jezelf: dat zijn toch dingen die iedereen in zijn of haar leven tegenkomt?"

Linda de Wit heeft haar leven lang gezongen. Haar carrière werd onderbroken door een ernstig ongeval, waarna ze een zwaar en lang revalidatieproces doormaakte. Dat duurde zo'n vier jaar, met vele operaties, en het omvatte veel en hard oefenen en werken om weer sterker te worden en dingen opnieuw te leren. "En na elke operatie werd ik - tot verbazing van de ziekenhuismedewerkers - op de verkoeverkamer zingend wakker. En toen ik achteraf ging nadenken over wát ik nu eigenlijk zong, bleken het telkens nummers te zijn die iets voor me betekenden, die iets symboliseerden op mijn levensweg. Dat heb ik vervolgens verwerkt in een muzikale levensreis, die ik graag in een muzikale theatervoorstelling wil delen met het publiek." Dankzij Maike Pijnappel, die de regie op zich nam, zijn muziek, zang, dans en spel gesmeed tot een mooi geheel.

De zangeres heeft zich voor deze voorstelling, naast de zeer ervaren musicalspeler Joost Huijs, verzekerd van de medewerking van Sten Geerdink uit Neede. Hem leerde ze kennen omdat ook hij meewerkte aan de voorstelling in het Steengroevetheater in 2017. Hij maakte daar veel indruk door de wijze waarop hij als Charlie Chaplin een boodschap over democratie, naastenliefde en tolerantie bracht, een boodschap die zo'n kleine zestig jaar later nog niets aan zeggingskracht heeft ingeboet. Geerdink is - naast een uitstekend acteur - ook een goede zanger.

In de voorstelling Life in Short is ook een rol weggelegd voor Meike de Wit, één van de drie kinderen van Linda de Wit. "Ik ben er trots op dat mijn dochter meewerkt aan de voorstelling, met haar dans en spel. En ik hoop dat velen van u met ons de theatrale muzikale levensreis die Life in Short is, komen meebeleven", aldus Linda de Wit.

Life in Short is het vijfde Heartbeatconcert. De organisatoren van de concerten hebben eerder blijk gegeven een goede neus te hebben voor het aantrekken van uitstekende artiesten voor sfeervolle concerten. Eerder haalden zij Maan naar de Achterhoek, nog voor zij furore maakte in The Voice. Afgelopen najaar zorgde de komst van Davina Michelle voor zeer geslaagde concerten.

Kaarten voor Life in Short op zondag 10 maart, 16.00 uur in de Jacobskerk op de Markt zijn verkrijgbaar via de website.


www.heartbeatconcert.nl

Meer berichten