Rondleidingen door de Steengroeve zijn weer mogelijk vanaf april. Foto: 100 % Winterswijk
Rondleidingen door de Steengroeve zijn weer mogelijk vanaf april. Foto: 100 % Winterswijk

Weer rondleidingen door Steengroeve mogelijk

Vrijwillige gidsen gezocht, cursus van twee avonden binnenkort

WINTERSWIJK - In het verleden heeft 100% Winterswijk in samenwerking met de Stichting Erfgoed & Nationaal Landschap Winterswijk zeer regelmatig rondleidingen verzorgd in en om de Steengroeve. In 2016 zijn deze door het verscherpte veiligheidsbeleid van Sibelco gestopt. Maar nu zijn alle afspraken herzien en worden er vanaf 1 april weer rondleidingen verzorgd.

Het is de bedoeling een team van gidsen te formeren en deze op te leiden tot 'Steengroeve gids'. De opleiding zal waarschijnlijk twee dagdelen (avonden) beslaan en bestaan uit meerdere onderdelen zoals bijvoorbeeld geologie, veiligheid, ontwikkelingen binnen het Steengroeve Convenant en de historische ontwikkeling van het Nationaal Landschap Winterswijk. Deelname aan deze cursus is voor gidsen natuurlijk gratis; de cursus zal in februari/maart plaatsvinden.
Het team van gidsen verdeelt samen alle rondleidingen, die in het zomerseizoen op woensdagmiddag om 17.00 uur en op zaterdagmorgen 10.00 uur zullen plaatsvinden. Per gids moet men rekenen op circa vijf tot tien rondleidingen per seizoen van elk ongeveer twee uur. De verwachting is dat er daarna in de 'wintermaanden' november tot en met maart maar een beperkt aantal rondleidingen zullen zijn. Zo hoopt de stichting continuïteit te kunnen bieden qua rondleidingen tot en met de opening van het Bezoekerscentrum bij de groeve.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij dirkwillink@stichtingerfgoed-nlw.nl of via 06- 53741251.

Meer berichten