Turnsters 4e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk
Turnsters 4e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Penta Winterswijk laat zich gelden tijdens 4e divisie wedstrijden

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 2 februari was het de beurt aan de junioren Ilse van Waardenburg, Jonna Hulzink en Ilja Dreeyers tijdens de vierde divisie wedstrijd turnen. Ilse en Jonna verbeterden zich ten opzichte van de vorige wedstrijd en kwamen op een 11e en 7e plek terecht. Ilja had wat pech op de sprong maar turnde verder drie goede oefeningen. Dit bracht haar op een 28e plek.

Zondag 3 februari turnde de onderbouw vierde divisie hun tweede plaatsingswedstrijd in Didam. Lindsey Sonderen en Fedra de Jongh hebben beide op alle toestellen laten zien hoe ze in korte tijd gegroeid zijn. Ze hebben nette oefeningen gedraaid en gaan nu hard trainen om ook de moeilijkheidsscore nog te verbeteren, zij eindigden als 13e en 16e. Sophie Pierik en Fay Tiggeloven turnden ook bij de instappers een goede wedstrijd. Sophie moest helaas een val incasseren op balk wat haar een podiumplek kostte, ze moest genoegen nemen met een knappe, maar ondankbare 4e plaats. Fay turnde zich even stabiel als altijd naar het zilver! Elin Teunissen kwam uit bij de pupillen1 en moest het deze wedstrijd doen zonder haar trainingsmaatje Ismay Hupkens. Zij kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen. Elin turnde een dijk van een balkoefening en mocht mede hierdoor net als Fay het zilver mee naar huis nemen.

In de andere baan turnden Romyn Memelink en Dionne Konings bij de jeugd en Esmay Onnink, Tess van Nijkerken en Noor ten Dolle bij de junioren. Ook Dionne en Romyn lieten zien dat ze goed op weg zijn. Dionne turnde een keurige 4 kamp en werd hiermee 6e, Romyn eindigde op een 8e plek. Ook de junioren begonnen sterk op vloer. Het zenuwslopende toestel balk als laatste, maar dat hebben ze goed volbracht. Esmay mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen, Tess werd 10e en Noor 11e. Ruth Westrum en Anna Everding zijn helaas geblesseerd en konden hierdoor niet deelnemen.

Wedstrijd 2 was voor de pupillen 2 Bente Rensen, Sanne ten Pas en Nina Somers. Deze meiden hadden alle drie niet helemaal hun beste dag. Bente en Sanne sloten beide hun wedstrijd af met twee vallen, waardoor ze veel punten laten liggen in de einduitslag. Wel eindigde Bente als eerste op sprong en turnde Sanne zich met haar streksalto naar de tweede score. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met een zesde en tiende plaats. Nina kwam bij het inturnen van haar tweede sprong vervelend terecht en heeft helaas geen volledige wedstrijd kunnen draaien, mede door haar verdienste op de overige drie toestellen eindigde zij nog als 18e. In baan 2 turnden de senioren Maud Schut, Femke ten Pas, Jikke te Winkel, Lana Dondergoor en Zoë Holdampf. Femke en Lana lieten goede oefeningen zien en tonen progressie. Dit bracht ze op een 20e en 19e plek. Zoë had helaas een foutje op vloer en balk maar sloot de wedstrijd af met een goede sprong en brug. Zoë eindigde als 12e. Maud en Jikke begonnen goed op balk en zetten deze lijn door. Maud werd keurig zevende en Jikke eindigde op een tweede plaats.

De laatste wedstrijdronde was voor de jeugd 1 turnsters Feline Prinsen, Dani Hiddink en Silvia van Battum. In deze categorie kon Liz Hijink niet meeturnen vanwege een polsblessure. Ze was wel gezellig mee om de meiden aan te moedigen. Silvia turnt dit jaar voor het eerst bij de selectie en mocht haar aller eerste wedstrijd in de vierde divisie turnen en wat deed ze dit goed. Er zijn nog stappen te maken, maar op haar geturnde wedstrijd en 16e plaats mag ze super trots zijn. Dani turnde een wat wiebelige balkoefening, maar verder een uitstekende wedstrijd wat resulteerde in een zevende plek. Feline heeft keihard getraind en heeft in een korte tijd haar totale E-score met maar liefst 1.5 punt verhoogd ten opzichte van de vorige wedstrijd. Meer dan verdiend was er ook voor Feline een zilveren medaille.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant