Open dag op Het Peuterhuis. Foto: Mirjam Schwarz
Open dag op Het Peuterhuis. Foto: Mirjam Schwarz

Open huis bij Het Peuterhuis

Algemeen

WINTERSWIJK - Het Peuterhuis aan de Rusthuisstraat 30 in Winterswijk houdt op zaterdag 2 februari van 10.00 tot 12.00 uur open huis en nodigt ouders uit samen met hun kinderen een kijkje te komen nemen.

Het Peuterhuis is een opvang voor halve dagen voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De ruimtes zijn huiselijk en sfeervol ingericht. Samen met de kinderen wordt stilgestaan bij alles wat de seizoenen bieden. Het Peuterhuis biedt kinderen een veilige, gezellige omgeving waarin ze heerlijk kunnen spelen. De groepen zijn maximaal acht kinderen groot en hebben een vaste leidster.

Ritme en regelmaat
Ritme en regelmaat zijn belangrijke pijlers waarmee gewerkt wordt. Er is veel aandacht voor de taalontwikkeling door middel liedjes, versjes en verhaaltjes. In Het Peuterhuis wordt gespeeld met speelgoed van natuurlijke materialen.
De ochtend kent een vaste indeling die de peuters rust en houvast biedt. De kinderen en de leidsters eten samen fruit en een broodmaaltijd. De producten die daarvoor gebruikt worden zijn biologisch. Buiten spelen is een belangrijk element. De tuin van Het Peuterhuis is mooi aangelegd met gras en bloemen en natuurlijk een fijne grote zandbak.

Brood bakken
De kinderen bakken iedere week samen met de leidster zelf brood. De peuters helpen bij het kneden van het deeg. De geur van het bakken van het brood geeft veel warmte en gezelligheid.

Een kindje kan vanaf 12 maanden worden aangemeld. Vanaf twee jaar kunnen kinderen in de groep geplaatst worden. Het Peuterhuis werkt vanuit de antroposofische visie, de leidsters vertellen geïnteresseerden graag meer over de werkwijze. Het Peuterhuis is onderdeel van Stichting Welzijn Winterswijk. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/HetPeuterhuis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant