Afbeelding

Viertallen bridge

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor Bridgeclub de Robber is het al tientallen jaren traditie om het het nieuwe jaar te beginnen met vijf dinsdagavonden waarop een viertallen-competitie wordt gespeeld. Dit is een wedstrijdvorm waarbij teams van vier spelers tegen elkaar zo veel mogelijk punten proberen te scoren. "Viertallen is de eerlijkste vorm van wedstrijdbridge", aldus de secretaris van de vereniging Egbert Moester. "En hoort thuis in een echte bridgevereniging". Op topniveau is in viertallen spelen gebruikelijk. "Het WK Bridgen, dat dit jaar in China gespeeld wordt en waarvoor Nederland hoge verwachtingen heeft, wordt ook in viertallenbasis gespeeld", weet Moester.

De absolute winnaars van de eerste avond werd het team VVVV bestaande uit Herman Brouwer, Kees Schröder en het echtpaar Franci en Rob Beerthuizen. In de middenbouw werd de eerste plaats ingenomen door het team de Knipmutsen waarin Els Jumelet, Els Geurink, Jenny Hummel en Willy ten Dolle spelen. Het team Vielvoije nam de leiding in de onderbouw door goede resultaten van de spelers René en Marijke Vielvoije, Anne Marie Lensink en Greet de Wit. Een verrassende voorsprong nam het team de Leeuw, bestaande uit de vier nieuwe leden Ria de Leeuw, Reina Stukart, Christien Lobeek en Lucy Kuipers met als reserve Clem de Koe. Zij verdienden met 13,3 punten een goede tweede plaats in de onderbouw en hebben voor het verdere verloop van de viertallen-competitie een mooi puntenvoordeel opgebouwd ten opzichte van de tegenstanders.

Voorafgaand aan de competitie-avond werden aan vijf leden certificaten voor behaalde Meesterpunten uitgereikt. Dit is een landelijk systeem van de Nederlandse Bridge Bond waarbij spelers op basis van hun prestaties Meester-titels kunnen behalen. De titel Clubmeester met 500 punten werd uitgereikt aan Ank Geuijen, Brigitte Breukers en Jan Elgershuizen. De heren Hans Garretsen en Joep de Keyzer stegen op de ladder van hun bridge-carrière door het behalen van de titel Districtsmeester vanwege 2000 behaalde punten. De certificaten werden uitgereikt door de voorzitster Klazien Hartemink.

De Robber viert dit jaar haar 65-jarig jubileum en is een bloeiende vereniging met 110 leden. De bridgesport geniet de laatste jaren groeiende belangstelling als vrijetijdsbesteding. Winterswijk telt naar schatting enkele honderden bridgers die spelen in diverse clubs. De Robber is daarvan de oudste vereniging en aangesloten bij de Nederlandse Bridge Bond, de NBB.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant