Penta Winterswijk bied sporten voor (ex) hartpatiënten aan

Sporten voor (ex-)hartpatiënten bij Penta

WINTERSWIJK - Vanaf 1 januari zijn de leden van Harten Eén, de regionale sportvereniging voor (ex-)hartpatiënten, onderdeel van Penta Winterswijk: Penta Harten Eén Winterswijk, Penta Harten Eén Aalten en Penta Harten Eén Lichtenvoorde. De vereniging Harten Eén kon helaas de bestuurlijke functies allemaal niet meer ingevuld krijgen en dat maakte dat ze op zoek zijn gegaan naar een andere vereniging waar de Harten Eén leden verder zouden kunnen sporten. Die partner werd gevonden in de omni -sportvereniging Penta Winterswijk. Beide besturen hebben in 2018 een aantal gesprekken gevoerd en daaruit werd duidelijk dat de groepen van Harten Eén prima zouden passen bij Penta Winterswijk.

In een ledenvergadering van Harten Eén hebben ook de leden daar de goedkeuring voor gegeven en werd Harten Eén opgeheven en de samenwerking met Penta Winterswijk beklonken. De zwemgroep van Harten Eén en de groep in Groenlo zullen op een andere wijze verder gaan. Dit betekent dat er bij Penta Winterswijk een nieuw aanbod van Uniek sporten is. Alle groepen zijn voor (ex) hartpatiënten, waarbij er sprake is van een medische indicatie en goedkeuring van de cardioloog om mee te sporten. Dit sporten volgt na het traject bij de hartrevalidatie in het ziekenhuis.
In Winterswijk wordt gesport op maandag avond in de gymzaal van de Bargerpaske van 18 tot 19 uur en 19 tot 20 uur onder leiding van Yannick Hoornenborg en Moshe Kempe. In Lichtenvoorde wordt gesport op donderdag van 18 tot 19 uur in sporthal Hameland onder leiding van Kim Klein Gunnewiek en in Aalten op maandagavond van 19 tot 20 uur in de sportzaal van Schaersvoorde aan de Slingelaan onder leiding van Jorick Westerveld en Henny Navis.
De regionale sportvereniging voor (ex) hartpatiënten “Harten Eén” is op 9 juli 1990 opgericht. De oprichting is destijds begeleid door 'Hart in Beweging' een overkoepelend orgaan waarvan sportverenigingen voor (ex-) hartpatiënten lid konden worden. Hart in Beweging verzorgt onder andere landelijke voorlichting voor (ex-) hartpatiënten en opleidingen voor sportleiders.

Meer berichten