Tiende editie van Winterdrums. Foto:PR
Tiende editie van Winterdrums. Foto:PR (Foto: )

Excelsior en Interdrum organiseren voor de 10e keer Winterdrums

WINTERSWIJK - Drumshop Interdrum en Muziekvereniging Excelsior houden op zondagmiddag 27 januari alweer de tiende editie van het slagwerkfestival Winterdrums. Na negen succesvolle edities, is het dit jaar tijd voor de jubileum editie. Het slagwerkfestival dat begon met vier deelnemers in de kleine zaal van Theater de Storm, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een veelzijdig festival met een non-stopprogramma en meerdere podia door het hele theater. De toegangsprijs is al tien jaar hetzelfde: 5 euro.

Eén van de hoogtepunten in de geschiedenis van het festival is het optreden van de internationaal bekende drumvirtuozen de 'Drumbassadors' in 2012. Winterdrums biedt al jaren een groot podium voor de regionale slagwerkensembles. Tijdens de jubileumeditie wordt er ook aandacht besteed aan de jonge slagwerkers. Speciaal voor dit talent is er een jeugdpodium waarop de jonge slagwerkers hun kunsten kunnen vertonen. Op deze manier schitteren zij tussen alle 'grote' slagwerkgroepen.

Maar liefst twaalf slagwerkgroepen zullen het publiek tijdens Winterdrums meenemen in de veelzijdige wereld van slagwerkmuziek. Het slagwerk kent een enorme diversiteit aan percussie-instrumenten en daarnaast zijn de muziekstijlen erg gevarieerd; van melodisch tot ritmisch en van intiem tot bombastisch. Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur zijn er afwisselend in de theater- en feestzaal optredens, hierdoor hoeft geen optreden gemist te worden.
Het plezier en de passie voor slagwerk staat deze middag voorop en dat laten de deelnemers dan ook graag horen. De deuren van Theater de Storm zijn zondag 27 januari vanaf 11.30 uur geopend. Gasten worden muzikaal verwelkomd, vervolgens start om 12.00 uur het officiële programma. De middag eindigt rond 17.00 uur. De bar is de gehele middag doorlopend geopend. Vrij in- en uitlopen is door de festivalopzet van Winterdrums mogelijk. Kaarten kosten ook dit jaar 5 euro en zijn op de dag zelf aan de kassa verkrijgbaar of van te voren via de website van Theater de Storm. Meer informatie over het slagwerkfestival is te vinden op de website van Excelsior. Op de Facebookpagina van Excelsior Winterswijk zullen de slagwerkgroepen zich in de weken voorafgaand het festival voorstellen in een vlog.


www.excelsior-winterswijk.nl

Meer berichten