Een van de eerdere uitgaven over kleine monumenten. Foto: PR
Een van de eerdere uitgaven over kleine monumenten. Foto: PR

Willem Peletier vertelt over kleine Winterswijkse monumenten

Algemeen

WINTERSWIJK - Willem Peletier vertelt op zaterdag 12 januari bij Sociëteit Winterswijk over kleine monumenten in Winterswijk. De lezing wordt gegeven in pastorie van de RK Kerk aan de Misterstraat 18. Tijd: 16.00 tot 18.00 uur.

Naast een behoorlijk groot aantal rijks- en gemeentelijke monumenten kent Winterswijk ook veel kleine objecten met een geschiedenis. Peletier heeft daar twee boekjes over samengesteld: 'In het voorbijgaan' en 'Sta er eens bij stil'. Een derde boekje is in voorbereiding.
Een voorbeeld van een beschreven 'klein monument' is het peilmerk dat in een muur van boerderij De Harmienehoeve is aangebracht ten behoeve van de hoogtemeting; het heeft een doorsnede van één centimeter. Ook de haan en de uil die als versiering van de woningen op de Scholtenenk in de muur zitten en het raadselachtige kruis aan de Dwarsweg in Ratum zijn mooie voorbeelden van kleine monumenten.
In de voordracht die Peletier gaat geven wordt aandacht besteed aan objecten uit de reeds verschenen boeken en komen onderwerpen aan de orde die in het komende boek zullen staan.
Wie er bij wil zijn betaalt 10 euro (niet-leden).


www.societeitwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant