Snelschaken bij WSG

Algemeen

WINTERSWIJK - WSG maakt zich op voor het jaarlijkse snelschaaktoernooi op zaterdagmiddag 12 januari. Met zijn 41e editie is het één van de oudste toernooien van Nederland. En ook van de weinige toernooien waar de deelname gratis is. Hoewel alle deelnemers natuurlijk graag willen winnen is de sfeer toch vooral gemoedelijk. Er wordt zaterdagmiddag geschaakt in de achterzaal van Grandcafé Willinks en het toernooi begint om 12.45 uur. De prijsuitreiking is uiterlijk 17.30 uur. Iedereen heeft dan negen partijen gespeeld.

Bij snelschaken hoeft de verliezer ook niet lang te treuren om een verloren partij, de volgende kans komt meestal snel. De spelers hebben voor elke partij acht minuten plus drie seconden voor elke zet. Als je snel zet, kom je dus nooit helemaal zonder tijd. Er hebben zich al veel spelers aangemeld, maar het maximum is nog niet bereikt. Tot vrijdagavond 11 januari, 19.00 uur is aanmelding nog mogelijk via telefoonnummer 0543-514306 of mail ydadick@planet.nl. Ook beginnende schakers kunnen meedoen aan het toernooi, omdat iedereen zoveel mogelijk speelt tegen spelers van dezelfde speelsterkte.

WSG heeft 2018 sportief niet goed afgesloten. Het achttal, het enige team dat dit seizoen al gewonnen had, verloor de derde ronde met 2,5-5,5 van concurrent Lonneker. Alleen Arjan van Lith en Arent Luimes wonnen hun partij, terwijl Gerard Harbers remise speelde. De overige spelers verloren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant