Turnsters 3e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk
Turnsters 3e divisie. Foto: PR Penta Winterswijk Foto: PR Penta Winterswijk

Turnsters Penta Winterswijk behalen mooie resultaten in Didam

Algemeen

WINTERSWIJK - De turnsters die uitkomen in de derde divisie kwamen op zaterdag 15 december in actie in Didam. Silvie Meerman, instap N3, ging in de eerste ronde van start. Het was voor Silvie de tweede wedstrijd en deze ging haar jammer genoeg wat minder makkelijk af. Toch is ze op een tiende plek terecht gekomen.

De tweede ronde was voor Penta Winterswijk erg druk. Pupillen 1 N3 Madelon Vaartjes, Imke Wolterinck en Donna Meekes. Jeugd1 N4 turnster Lot Beskers en Sophie Hijink, Diede Wiggers, Mette Esselink, Merel Floors, Nouk Kos en Neve Smit die allen in jeugd 2 supplement E uitkomen, mochten laten zien wat ze waard zijn. Imke en Madelon hebben geturnd voor wat ze waard waren en op een aantal toestellen vooruitgang laten zien. Donna turnde een prima wedstrijd, was op balk haar zenuwen niet helemaal de baas, waardoor ze jammer genoeg dit toestel moest verlaten. Imke is op een hele nette 7e plaats gekomen, Madelon op een prima 5e plek en Donna mocht heel mooi op het podium stappen en wel op de tweede plaats! Lot mocht op sprong beginnen en dat ging niet helemaal foutloos, revancheerde zich op de drie andere toestellen met stabiele en nette oefeningen. Dat bracht ook Lot, net als de vorige keer, op het podium. Zij mocht ook een zilveren medaille in ontvangst nemen.

De jeugd dames draaiden ondertussen hun wedstrijd en deden dat vol overgave. Alle choreografie bij de vloeroefeningen werden vanaf de zijkant exact gekopieerd. Qua resultaat was ook de strijd bij de jeugd dames een succesvolle. Merel werd 17e, Diede 13e, Sophie 10e, Mette 8e en zowel Nouk als Neve kwamen op de ereplaatsen terecht. Nouk kwam op een 3e en Neve op het hoogste treetje, de 1e plek.

De vierde en laatste ronde van deze dag was voor onze junior D turnsters Kyra Vaartjes, Lynn ten Elshof en Derlinde Mengers. Zij werden in de andere baan vergezeld door onze senior C dames Tess Veldboom, Anne Schutten, Ilse Bruggers en Jade Derks. Ook deze dames hebben laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn en de meesten turnden hun vierkamp zonder hele grote fouten en verbeterden zich ten opzichte van de eerste wedstrijd. Dat alles bracht het volgende op de scoreborden, Kyra werd 5e, Lynn heeft zichzelf verbaasd door terugkerend van een blessure een tweede plek te grijpen. Ook Derlinde heeft zichzelf vandaag overtroffen en knokte zich ondanks wat rugklachten naar een eerste plaats. De senioren haalden de volgende plaatsen, Anne 14e, Tess 13e, Ilse 5e en Jade heeft een 3e plek bemachtigd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant